Η Νεκρά Θάλασσα που βρίσκεται στο Ισραήλ είναι πολύ γνωστή για την μεγάλη περιεκτικότητα της σε θαλασσινό αλάτι αλλά και για την χαμηλή της θερμοκρασία. Αν περπατήσεις κατά μήκος της ακτής της θα δεις το αλάτι σε κύβους διαφόρων σχημάτων και μεγεθών. Οι κύβοι αλατιού φαίνονται σαν πολύτιμα πετράδια που απλά σε κάνουν να μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Μοιάζουν λες και τα έκοψε κοσμηματοπώλης με τέλεια ακρίβεια και είναι έτοιμα να μπουν στη βιτρίνα του μαγαζιού του. Είναι έργα τέχνης και δεν σου πάει στο μυαλό ότι είναι απλά δημιούργημα της φύσης.

Το θαλασσίνό αλάτι  αξίζει να ξέρεις πως  είναι τελείως διαφορετικό από το ορυκτό αλάτι και πιο πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία αλλά και σε γεύση! Μπορεί να ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών αλλά σκέψου πόσο άνοστη θα ήταν η ζωή σου, χωρίς αυτό.

Ένας youtuber που ονομάζεται Jabulani μια μέρα που έκανε την βόλτα του στην παραλία είδε αυτούς τους κρυστάλλους και αφού είχε τις ίδιες σκέψεις με εμάς, θέλησε να δείξει σε όλο τον κόσμο τα αριστουργήματα της Νεκράς Θάλασσας! Τράβηξε, λοιπόν, το video του και το έβαλε στο διαδίκτυο.

Δες και εσύ το video με το τέλεια σχηματισμένο σε κύβους θαλασσινό αλάτι που δεν θα πιστεύεις ότι απλά βγήκε σε αυτή την μορφή από τη θάλασσα: