Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας που δεν είναι άλλος από τον Yves Saint Laurent αν και έφυγε από τη ζωή το 2008, έχει μια μεγάλη ιστορία και ένα έργο το οποίο φαίνεται ότι θα μείνει ανέπαφο στο χρόνο και τη φθορά του. Με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, άπειρα φλας και μοναδικά κομμάτια δε θα μπορούσε να μην τραβήξει τον ενδιαφέρον παραγωγών και σκηνοθετών για να γίνει ταινία.

Πολλοί, λοιπόν, ήταν οι δημιουργοί που ενδιαφέρθηκαν να μεταφέρουν την ζωή του στην μεγάλη οθόνη και να βγάλουν πτυχές του Yves Saint Laurent που κανείς πέρα από τους πολύ φίλους και συγγενείς δεν γνώριζαν αλλά τελικά ο στόχος έγινε πραγματικότητα 6 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η ιστορία του fashion designer ξεκινά από τα 21 του που έρχεται στην πόλη του φωτός το 1957 και αναλαμβάνει τα ινία του οίκου Cristian Dior. Τότε μαζί με το ξεκίνημα της καριέρας του, έρχεται στη ζωή του ο έρωτας που παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσωπο του 25χρονου Πιέρ Νινέ. Ερωτεύονται παράφορα, ζουν ευτυχισμένες στιγμές και ιδρύουν μαζί τον διάσημο πλέον οίκο Yves Saint Laurent. Γεύονται την επιτυχία και τολμούν τα ξεπεράσουν τα κατεστημένα της εποχής.

Σκηνοθέτης της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής ταινίας είναι ο Γάλλος Τζαλίλ Λεσπέρ που μεγαλουργεί στην ταινία και ικανοποιεί μέχρι και τους πιο απαιτητικούς σινεφίλ.

Δες το trailer της ταινίας που αναμένεται να σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και έρχεται στις κινηματογραφικές οθόνες την Πέμπτη 5/6: