Το μυθικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη που σφράγισε την μετεμφυλιακή Ελλάδα, Το τραγούδι του νεκρού αδερφού, αναβιώνει στην κεντρική σκηνή του Badminton σε μια περίοδο που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι παραστάσεις του είναι περιορισμένες και θα διαρκέσουν από 18 Μαρτίου έως 5 Απριλίου.

Το τραγούδι του νεκρού αδερφού είναι η δεύτερη μεγάλη παράσταση (πρώτη ήταν το αφιέρωμα στην ζωή του) με την οποία το θέατρο Βadminton γιορτάζει τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτή την φορά το έργο θα είναι ανανεωμένο και έχει υποστεί αλλαγές από τον ίδιο τον συνθέτη αλλά και από το σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου.

Η πρώτη πράξη την μουσικοθεατρικής παράστασης, Το τραγούδι του νεκρού αδερφού είναι ασχολείται με την σκοτεινή περίοδο, πριν και μετά τα Δεκεβριανά και ο συνθέτης έχει ενσωματώσει 10 τραγούδια από “Τα Λυρικά” σε στίχους του Τάσου Λειβαδίτη.

Ο θίασος, αποτελείται από 50 ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές αλλά και μουσικούς. Στους βασικούς ρόλους βλέπουμε να ερμηνεύουν η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Νίκος Αρβανίτης, ο Χρήστος Κάλοου, ο Χρήστος Πλαΐνης, η Εύα Καμινάρη, ο Ηλίας Κατέβας, η Στέλλα Γκίκα και πολλοί άλλοι. Ενώ τα Λυρικά ερμηνεύουν οι: Κώστας Θωμαΐδης, Μπέττυ Χαρλαύτη και η Καλλιόπη Βέττα. Τον εξέχοντα βέβαια ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή στο Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού έχει ο Κώστας Μακεδόνας.

Info!

Το τραγούδι του νεκρού αδελφού
Θέατρο Badminton – Κεντρική Σκηνή
Διεύθυνση: Άλσος Στρατού,Γουδή
Ημερομηνίες παράστασης: Από 18 Μαρτίου έως 5 Απριλίου
Ημέρες παράστασης: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή
Ώρες παραστάσεων: 22, 25, 29/3, 7.30 μ.μ. Βραδ.: 18, 19, 20, 21, 23, 26, 27, 28/3, 8.30 μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: 32, 24, 18, 12, 8 Ευρώ
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου