Η παράσταση, Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας που είναι βασισμένη στο διαχρονικό έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από τις 14 Οκτωβρίου στο θέατρο Εliart και σκηνοθετείται από τον Γιώργο Φρατζεσκάκη.

Τι συμβαίνει στην παράσταση, Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας;

Η παράσταση, Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας, θα σε ταξιδέψει στην Ζάκυνθο. Εκεί, οι Βαλέρηδες, αρχοντική γενιά, έχουν ξεπέσει οικονομικά και αγγίζουν πλέον τα όρια της φτώχειας.

Η κοντέσσα Βαλέραινα βέβαια, κατέχει μια συνταγή που πηγαίνει από Βαλέραινα σε Βαλέραινα και θεραπεύει τη «θέλλα» (τον καταρράκτη) των ματιών. Η οικογένεια της, όμως, έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα που τα παιδιά της την πιέζουν να αποκαλύψει το μυστικό της γιατροσόφι και να πουλήσει τη συνταγή σε κάποιον έμπορο για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα.

Η Βαλέραινα, αντιστέκεται αφού δεν θέλει να πει σε κανέναν το μυστικό της. Τι θα γίνει, όμως; Θα λυγίσει και θα το αποκαλύψει ή θα μείνει για πάντα συνεπής στον όρκο που έχει δώσει;

Στο έργο, Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας, παίζουν οι: Μαρία Σκούντζου, Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ελένη Βουτυρά, Κώστας Ζέκος και Στέλιος Καραγεωργίου.

Info!

Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας
Θέατρο Εliart
Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 127, Αθήνα
Ημερομηνίες παραστάσεων: Από 14.10.2014 έως 01.04.2015
Ημέρες παραστάσεων: Τρίτη και Τετάρτη
Τιμή εισιτηρίου: 15 Ευρώ Κανονικό, 10 Ευρώ Μειωμένο, Τετάρτη γενική είσοδος 10 Ευρώ