Αυτή η πασαρέλα θα είναι τελείως διαφορετική από όσες έχεις δει μέχρι σήμερα. Τα μοντέλα δε θα ετοιμαστούν στα καμαρίνια τους, αλλά στην σκηνή, μπροστά στον κόσμο. Κι εσύ μπορείς να δεις όλη τη μεταμόρφωση των όμορφων και απλών κοριτσιών σε εντυπωσιακά και λαμπερά μοντέλα. Πώς γίνεται το χτένισμα, βήμα βήμα το μακιγιάζ, τις ενδυματολογικές επιλογές… Όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου στο Thessaloniki Fashion Project.

Η ιδέα του Thessaloniki Fashion Project ανήκει στην make up artist, Σοφία Βουλαλά, και τη Film Producer, Ιωάννα Πετειναράκη, που μίλησαν στο iPop, για να μάθεις τα πάντα για το project.

 1. Πώς προέκυψε η ιδέα για το Thessaloniki Fashion Project;
 2. Σοφία: Μέσα απο τη δουλειά μου, δηλαδή τη διδασκαλία επαγγελματικού μακιγιάζ, βλέπω ότι οι απόφοιτοι είναι δύσκολο να απορροφηθούν, επίσης έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που έχει όρεξη, ταλέντο και μεράκι αλλά δεν τους δίνεται η ευκαιρία να το αναδείξουν. Έχοντας λοιπόν περάσει αυτό το στάδιο και η ίδια, σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν να υπάρχει ένα event, που θα μπορούσα να συμμετέχω και να προωθήσω τη δουλειά μου.
  Κάπως έτσι σκέφτηκα να πάρω την πρωτοβουλία και με την παρακίνηση της Ιωάννας, προχωρήσαμε στην υλοποίησή του.

  Ιωάννα: Μολις μου είπε η Σοφία την αρχική της ιδέα για το event αμέσως ήθελα να συμμετέχω, καθώς με ενδιέφερε το κομμάτι της διοργάνωσης event και θεώρησα ότι το συγκεκριμένο είναι κάτι το ξεχωριστό.
  Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια άτομα που βοηθάνε στο στήσιμο του event και χώρις τη βοήθειά τους δεν θα τα καταφέρναμε. Αυτά τα άτομα είναι, η Ελευθερία Σαμαρά( make up artist /συντονίστρια των make up artist), η Πανδώρα Ψιλοπούλου ( fashion designer-trend setter /υπεύθυνη του catwalk) και η Δανάη Πανά (σκηνογράφος).

 3. Ποιος είναι ο σκοπός του Thessaloniki Fashion Project και τι ακριβώς θα δει όποιος έρθει;
 4. Σοφία: Σκοπός του event είναι η ανάδειξη της δουλειάς νέων σχεδιαστών και make up artist, αλλά και η γνωριμία και συνεργασία των συμμετέχοντων μεταξύ τους. Η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Συνεπώς και στο κομμάτι της μόδας. Είναι μέγαλο το ρίσκο να ξεκινήσει κάτι τέτοιο εν μέσω κρίσης αλλά με καλή διάθεση, συνεργασία και προσωπική δουλειά όλα γίνονται.
  Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00 και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δει τις δημιουργίες των σχεδιαστών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του show room όπου θα υπάρχει και live μακιγιάζ των μοντέλων από τους make up artist. Μετά από αυτό, στις 22:00, θα ακολουθήσει το fashion show το οποίο θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Πανά. Το event θα “κλείσει” με party τους dj MINUS & ZIANOS (LVLT LTD/CLUB DIVISION), Andreas Athineos (NON COLLECTIVE), John Zaf & DJ RAN, Joachim (TAPAS RECORDINGS). Στο event θα συμμετέχει ως guest fashion designer ο Ηρακλής Πάντσιος.
 5. Όσοι έρθουν, θα μπορούν να σας κάνουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ή μετά το event πάνω στο αντικείμενό σας;
 6. Ιωάννα: Εννοείται! Είμαστε ανοιχτές σε οποιονδήποτε έχει κάποια απορία ή χρειάζεται κάποια διευκρίνιση. Θα δοθούν σε όποιον θέλει στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων, ώστε να μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί τους μετά την ολοκλήρωση του event.

Thessaloniki Fashion Project

Το event θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου στον χώρο Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων “Block 33” (26ης Οκτωβρίου 33).