Πήγαμε οικογενειακώς στο “Μικρό- μικρό στο μεγάλο, μεγάλο κόσμο” και σου γράφω ενθουσιασμένη την εμπειρία μας, σε περίπτωση που θέλεις κι εσύ να πας με το μωρό σου.

Η Αλεξάνδρα Κασιούμη και η Βασιλική Γραικού ανεβαίνουν στη σκηνή, ντυμένες με έντονα χρώματα που τραβούν την προσοχή των μωρών και η παράσταση αρχίζει. Με τις κινήσεις, τις εκφράσεις και τα παιχνίδια τους καταφέρνουν να κρατήσουν συνεχώς το ενδιαφέρον όλων των παιδιών πάνω τους. Δε μένουν όμως μόνο εκεί. Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης παράστασης, κατεβαίνουν από την σκηνή και πηγαίνουν στο κάθε ένα παιδί ξεχωριστά για να μιλήσουν, να συστηθούν, να τραγουδήσουν, να ζωγραφίσουν και πολλά ακόμα…

Τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να βαρεθούν. Όλες οι αισθήσεις τους είναι σε εγρήγορση. Βλέπουν και ακούν την Αλεξάνδρα και τη Βασιλική, νιώθουν στα πρόσωπά τους τις σταγόνες νερού που τους ψεκάζουν οι δύο κοπέλες, πιάνουν τους μαρκαδόρους και ζωγραφίζουν μαζί τους, αισθάνονται στα κεφαλάκια τους το κλαράκι με το οποίο τα αγγίζουν απαλά… Στο τέλος, τα παίρνουν από το χέρι και ανεβαίνουν όλοι μαζί στην σκηνή. Βλέπουν από κοντά όλα όσα έφτιαξαν, τ’ αγγίζουν, παίζουν και φυσικά οι γονείς βγάζουν άπειρες φωτογραφίες.

θέατρο βρέφη/ baby theater-ipopgr

Αν θα στο πρότεινα να πας; Ναι και πάλι ναι!!! Παρατηρούσαμε με τον σύζυγό μου συνέχεια το δικό μας μωρό, τον Γιώργο, που είναι 10 μηνών, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά. Όλα διασκέδαζαν πολύ. Τα μεγαλύτερα ίσως το απόλαυσαν λίγο παραπάνω, καθώς αντιλαμβάνονταν πιο πολλά και μπορούσαν να συμμετέχουν σε περισσότερα πράγματα. Κι εμείς οι γονείς περάσαμε ωραία!

Ο Γιώργος, αν και νύσταζε πολύ, για να καταλάβεις πόσο, άρχισε να νανουρίζεται μόνος του μέσα στο μάρσιπό του λίγο πριν φτάσουμε στο θέατρο, δε διαμαρτυρήθηκε καθόλου! Μόνο για λίγα λεπτά δεν παρακολούθησε την παράσταση κι αυτό επειδή ήθελε να θηλάσει (όταν πεινάει τίποτα άλλο δεν έχει σημασία).

Όταν ξεκίνησε η παράσταση το αγοράκι μου ενθουσιάστηκε! Στάθηκε όρθιος στην αγκαλιά μου και άρχισε να μιλάει κι αυτός δυνατά!!! Φυσικά δε μας έκανε κανένας παρατήρηση και οι γύρω μας γέλασαν μαζί του.

θέατρο βρέφη/ baby theater-ipopgr

Όλα αυτά συμβαίνουν για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35, Τηλέφωνο 2310 832060).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 • Σύλληψη ιδέας – Σενάριο: Δόμνα Ζαφειροπούλου
 • Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια:Δημήτρης Αδάμης
 • Συνδημιουργούν και παίζουν: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Βασιλική Γραικού
 • Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Η παράσταση απευθύνεται σε μωρά άνω των 6 μηνών και παιδιά έως 3 ετών.

Πιστεύω, όμως, πως όσο μεγαλύτερο είναι το μωρό τόσο περισσότερο το χαίρεται. Για παράδειγμα, ο δικός μου γιος δεν περπατάει ακόμα, οπότε δεν σηκώθηκε να πάει στην σκηνή. Βέβαια τον πήγα εγώ και άγγιξε ό,τι ήθελε.

Μοναδικό μειονέκτημα, που λίγα χρόνια πριν δε θα δίναμε σημασία αλλά σήμερα “μετράει” πολύ, είναι το κόστος του. Το εισιτήριο είναι στα 10€ για έναν ενήλικο και ένα παιδί. Στα 18€ ανέρχεται το κόστος για 2 ενήλικες με 1 παιδί και στα 24€ για 3 ενήλικες με 1 παιδί.

θέατρο βρέφη/ baby theater-ipopgr

Προπώληση εισιτηρίων:

 •  Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr
 • Στο ταμείο του Αθήναιον τις ημέρες των παραστάσεων
 • Στο ταμείο του Θεάτρου Αριστοτέλειον
  (Αριστοτέλειον: Εθν. Αμύνης 2 – Τ. 2310 262 051)
  (Ώρες ταμείων Αριστοτελείου: 10:30 – 14:30 & 17:30 – 21:00)