Οι διακοπές έχουν περάσει και αφού τελείωσε και το κομπόδεμα μαζεύεστε στο σπίτι με τους φίλους σου. Ε, μη μου πεις ότι είσαι και κάθε μέρα έξω;;; Δεν είσαι…

Ωραία!! και τι θα κάνετε; Ψυχολόγος!!!

Θα καθίσετε, θα πιείτε τα ποτάκια σας, θα συζητήσετε και θα παίξετε…

Θα παίξετε τον ψυχολόγο!!!

Ίσως κάποιος να το γνωρίζει αλλά ίσως και όχι! Ο ψυχολόγος είναι επίσης ένα ωραίο παιχνίδι για να εντάξεις ένα καινούργιο άτομο και μέσα στην παρέα. Κάπως έτσι συνέβη και με εμένα δηλαδή, και πέρασα φοβερά.

Όσο πιο μεγάλη παρέα, τόσο πιο ωραία και τόσο πιο πολύ γέλιο.

Στην ουσία δεν έχει κάτι το δύσκολο, σαν κανόνες παιχνιδιού, αλλά γνωρίζεται πολύ καλύτερα με την παρέα που βρίσκεσαι.

Ο κανόνας είναι απλός.

Ένας είναι ο ψυχολόγος της παρέας, και όλοι οι υπόλοιποι είναι οι ασθενείς. Τον ψυχολόγο συνήθως τον κάνει αυτός που δεν γνωρίζει καθόλου το παιχνίδι.
Η δουλειά του ψυχολόγου είναι να κάνει συνεχώς ερωτήσεις, κάθε είδους, από μια κάθε φορά σε κάθε ασθενή, και όχι την ίδια ερώτηση από τον έναν στον άλλον απευθείας.
Στόχος του λοιπόν, είναι να βρει τη ασθένεια από την οποία στην ουσία πάσχουν οι ασθενείς.. Όλοι πάσχουν από την ίδια.

Οι ασθενείς τώρα από την πλευρά τους, είναι αυτοί που καθοδηγούν όλο το παιχνίδι.
Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι οφείλουν να συζητήσουν μακρυά από τον ψυχολόγο, όλοι μαζί χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα, αν για παράδειγμα έχουν σχέση, αν έχουν τατουάζ, που δουλεύουν κλπ κλπ.
Αφού λοιπόν μάθουν όλοι βασικές πληροφορίες ο ένας για τον άλλον τότε ξεκινάει το παιχνίδι.

Αν ανήκεις στην ομάδα των ασθενών επέλεξε τη θέση που θα καθίσεις και κοιτά ποιος είναι δεξιά σου. Όταν ο ψυχολόγος ξεκινήσει τις ερωτήσεις, εσύ ξεκινάς και απαντάς σαν να μην είσαι εσύ αλλά αυτός που κάθεται δεξιά σου (μπορεί και αριστερά σου).

Αν κάποια στιγμή ο ψυχολόγος ρωτήσει κάποιον για ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου την απάντηση δεν γνωρίζεις εσύ για αυτόν που προσποιείσαι πως είσαι, τότε κάποιος από την παρέα λέει την λέξη “ψυχολόγος” και αλλάζετε θέσεις.

Έτσι μπερδεύεται και ο ψυχολόγος και δυσκολεύει και το παιχνίδι.

Στις ερωτήσεις, το μόνο βασικό που δεν μπορεί να ρωτήσει ο ψυχολόγος είναι τα ονόματα.

Καλό γέλιο!!!!!