Η λέξη Serendipity έχει ψηφιστεί μία από τις λέξεις της αγγλικής γλώσσας που θεωρούνται ως πιο δύσκολες στη μετάφραση. Αποδίδεται στα ελληνικά ως η τυχαία ανακάλυψη ενός πράγματος, η εύνοια στις τυχαίες ανακαλύψεις. Ένα «κατά λάθος» με θετική έκβαση.

«Κατά λάθος» ανακάλυψε και ο P.S. τη ζωγραφική, «χωρίς ποτέ πριν να έχει πιάσει πινέλο στη ζωή του», όπως μας είπε. Βρεθήκαμε στα εγκαίνια, στα οποία έδωσαν το παρόν και θαύμασαν τα έργα αρκετοί εκπρόσωποι της δημιουργικής Αθήνας. Στην έκθεση Serendipity, ο P.S. μάς προσκαλεί να ανακαλύψουμε τους πίνακες που δημιουργήθηκαν τυχαία, όπως στο περσικό παραμύθι ”Οι τρεις πριγκίπισσες της Serendip” πάντα ανακάλυπταν τυχαία καινούρια πράγματα. Κάθε ανακάλυψη είναι μια δημιουργία, μια εσωτερική αποκάλυψη, ένα παιχνίδι της ψυχής που βρίσκει ακροατήριο…

Καλλιτεχνική φύση, δραστήριος στο δημιουργικό κόσμο και αιώνιος ταξιδευτής, οι εικαστικές τέχνες είναι για αυτόν ένα νέο μέσο έκφρασης. Ακρυλικά και λάδια με ιδιόμορφες επικαλύψεις από βερνίκια και υγρό γυαλί δημιουργούν ψευδαισθήσεις από τις αντανακλάσεις του φωτός σε νερό. Πίνακες με έντονα χρώματα που εξωτερικεύουν διαθέσεις και ψυχολογικές καταστάσεις. Και τέλος, πίνακες που μπορείς να αγγίξεις!

Είναι η 1η του ατομική έκθεση στην Ελλάδα, ενώ έχουν προηγηθεί ακόμα 2 στο Λονδίνο και θα ακολουθήσει έκθεση στην Αμερική.

Six d.o.g.s

Έως 18 Μαΐου

Ανοιχτά καθημερινά: 13:00 – 23:00