Η ανατρεπτική μαύρη κωμωδία με τίτλο, Ρουζ, Λιβάνι και Κονιάκ που έχει γραφτεί από τον Θοδωρή Κατσαρό και σκηνοθετείται από τον Μάνο Αντωνίου παρουσιάζεται από το Σαββάτο 29 Νοεμβρίου 2014 στον Λύχνο τέχνης και πολιτισμού.

Οι χαρακτήρες της παράστασης, Ρουζ, Λιβάνι και Κονιάκ σπάνε κάθε στερεότυπο καθωσπρεπισμού που έχει η συντηρητική νοοτροπία του μικρού χωριού και οδηγούν τις καταστάσεις στα άκρα. Τα στοιχεία του σουρεαλισμού είναι αμέτρητα και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις οι πρωταγωνιστές βρίσκουν τον δικό τους δρόμο.

Τι γίνεται στην παράσταση, Ρουζ, Λιβάνι και Κονιάκ;

Βρισκόμαστε στο χωριό του Αναξίμανδρου, σε μια μικρή κοινωνία όπου τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Όμως, ο θάνατος του πλούσιου γαιοκτήμονα γίνεται αφορμή για να αποκαλυφθούν καλά από τα κρυμμένα μυστικά που ούτε ο νοικοκύρης δεν τα γνώριζε. Τότε οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Η κόρη του μετατρέπεται σε μαϊμού, κρεμιέται από τα κλαδιά και τρώει έντομα ενώ η χήρα του χωριού ξεσκεπάζει μια καλά οργανωμένη απάτη και αστυνομικός που προσπαθεί να διαλευκάνει μια κλοπή κοσμημάτων που έγινε μαθαίνει ότι ο γιος του είναι gay.

Στην παράσταση, Ρουζ, λιβάνι και κονιάκ παίζουν οι ηθοποιοί : Μάκης Αρβανιτάκης, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Ιορδάνης Καλέσης, Έλενα Κωνστάντιου, Θαλής Πολίτης, Μπάμπης Βρακάς, Μαρίνα Κουρουνιώτη, Ιωάννα Ντάλιου και Πάνος Αστερίου.

Info!

Ρουζ, λιβάνι και κονιάκ
Λύχνος τέχνης και πολιτισμού
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 56 & Χαλκιδικής 83, Γκάζι
Ημερομηνίες παραστάσεων: Από Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 έως 5 Απριλίου
Ημέρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο 23:30 & Κυριακή 18:00
Ώρες παραστάσεων: Σάββατο 23:30 και Κυριακή 18:00
Τιμή εισιτηρίου: 15 Ευρώ και 12 Ευρώ Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, συνταξιούχων)