Το Ritual σημαίνει ιεροτελεστία και όχι τελετουργικό όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Το θέλεις ακόμα πιο απλά; Είναι κάτι που κάνεις σε καθημερινή βάση. Όχι δεν βαλθήκαμε να αναλύσουμε τη λέξη «Ritual», αλλά να σας συστήσουμε με το μαγαζί Ritual της Κηφισιάς!

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού; Όπως λένε οι ίδιοι, είναι δυο τεμπέληδες τύποι που ο ένας λατρεύει να διαβάζει, να πίνει καφέδες και να καπνίζει όλη μέρα. Ο άλλος μαγειρεύει, ξυπνάει αργά και κάνει χαβαλέ με όποιον βρεθεί μπροστά του. Αυτοί αγαπητοί αναγνώστες είναι η Μαίρη και ο Βαγγέλης οι οποίοι για να γλιτώσουν τσακωμούς και ίντριγκες για τα ωράρια, αποφάσισαν το Ritual να γίνει all day cafe εφόσον και οι δύο αγαπάνε τα μικρά espresso bars του εξωτερικού και δεν θέλουν να βάζουν ωράριο στην απόλαυση»
«Υπάρχει “morning ritual”, “tea ritual” κ.ο.κ. Για μένα, everyday ritual είναι ο πρωινός μου καφές μ’ ένα τσιγάρο. Στην Κίνα και στην Ιαπωνία η ώρα του τσαγιού είναι “ritual” με κεφαλαία γράμματα. Συνεπώς, για όποιον η ώρα του καφέ αποτελεί απόλαυση, τότε αυτή είναι “ritual”» εξηγεί η Μαίρη.

Ποιους θα βρεις στο Ritual; Τους πάντες! «Θα λέγαμε ότι δεν έχουμε συγκεκριμένο ηλικιακό group! Έρχονται και οι 25αρηδες αλλά και οι 50αρηδες, γενικά όποιος θέλει να πιει τον καφέ του σ´ ένα χώρο με λίγο πιο εναλλακτικό στυλ» λέει η Μαίρη. Αυτό συμβαίνει γιατί το Ritual βρίσκεται στην καρδιά της Κηφισιάς, χωρίς όμως να είναι στο επίκεντρο της φασαρίας! Έχεις την ευκαιρία να χαζεύεις την περατζάδα, να βλέπεις κάποιες από τις ωραιότερες βιτρίνες της Κηφισιάς, να ακούς ωραία μουσική και αν είσαι και λάτρης της alternative art, έχεις να απολαύσεις και σχέδια που έχει σχεδιάσει αποκλειστικά για το μαγαζί η ομάδα του Sake Tatoo, τα οποία μπορείς και να αγοράσεις!

Η Μαίρη και ο Βαγγέλης άνοιξαν το μαγαζί μέσα στην κρίση, οπότε δεν τους επηρέασε καθώς ήξεραν τα δεδομένα πριν ανοίξουν. «Όλα, βέβαια εξαρτώνται από το τι περιμένει ο καθένας όταν αρχίζει κάτι! Διαφορετικές συνθήκες ευνοούν διαφορετικές επιδιώξεις» υπογραμμίζει η Μαρία και συμπληρώνει «Εμάς, μας ενδιαφέρει πολύ αυτό που κάνουμε. Προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά μας να μαθαίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε με στόχο τη συνεχόμενη βελτίωση αυτού που προσφέρουμε. Το θέμα δεν είναι να ανταγωνιστείς τον άλλον αλλά τον εαυτό σου και αυτό που προσφέρεις ώστε να φτάσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου!».

Οι τιμές του μαγαζιού συμβαδίζουν λοιπόν με την οικονομική κατάσταση της χώρας. «Ο καφές που είναι specialty του μαγαζιού και ίσως ο μοναδικός τέτοιου είδους καφές στην περιοχή, έχει ιδιαίτερα υψηλή τιμή και θα μπορούσε να πουληθεί πολύ ακριβότερα από όσο τιμάται εδώ. Γενικά, έχουμε διαμορφώσει τις τιμές ώστε να ανταποκρίνεται σ αυτό που θα θέλαμε να βρίσκουμε στα μαγαζιά που βγαίνουμε» εξηγεί η Μαίρη.

Στο Ritual μπορείς να βρεις τον καλύτερο καφέ των Βορείων Προαστίων της Αθήνας. Δεν το λέμε εμείς αλλά ο Αμερικάνος πρωταθλητής γευσιγνωσίας, Tracy Allen, ο οποίος ορίζει τους κανονισμούς του World Barista Championship, και σχολίασε πως είναι π καλύτερος καφές που έχει πιει ποτέ στην Αθήνα! «Αυτό οφείλεται στο ότι ο καφές που προσφέρουμε είναι Speciality Coffee, που σημαίνει ότι προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους αππό δέντρα που μεγαλώνουν σε ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, σε καλλιέργειες με μοναδικά χαρακτηριστικά εδάφους και ως εκ τούτου προσφέρουν εξαιρετικές γεύσεις» λέει με περηφάνια η Μαίρη!

Πέρα από τον καφέ, όμως, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο από τα χειροποίητα προϊόντα του Γιάννη Γκελντή όπως healthy bars ή γεμιστές σοκολατόπιτες με πραλίνα ή τα σπιτικά mini cakes του Μιχαλη(o-cake!) ή αν είσαι του αλμυρού, μπορείς να απολαύσεις τα bagels του Leo με αυθεντική Αμερικάνικη συνταγή και γέμιση τυριών και αλλαντικών της επιλογής σου!

Info!

Ritual

Κυριαζή 30, Κηφισιά

Τηλ. 210 8085950
Ωράριο: 8:00– 00:30