Δεν χρειάζεσαι συστάσεις, αλλά να τις κάνουμε για τους πιο νέους. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1940 και έγινε γνωστός για τις ιδιαίτερες φωτογραφίες μόδας. Κάλυψε από πρόσωπα διάσημα ή ανώνυμα έως και ιστορικές στιγμές, όπως το Κίνημα για τα Πολιτικά Δικαιώματα του Ανθρώπου στην Αμερική και την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Σήμερα εγκαινιάζεται η έκθεσή του στη γκαλερί Gagosian της Αθήνας η οποία ουσιαστικά είναι συνέχεια της αναδρομικής του έκθεσης Avedon: Women που παρουσιάστηκε στην γκαλερί Gagosian του Μπέβερλι Χιλς στα τέλη του 2013.

Πιο πολύ σαν επιμελητής λειτουργώ. Με άλλα λόγια μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να ανοιχτούν, όπως περίπου κάνει ο σκηνοθέτης με έναν ηθοποιό. Μπορώ να τους βάλω στη διαδικασία της δημιουργικής δουλειάς. —Richard Avedon

Μερικά από τα επιτεύγματα του Richard Avedon:

  • Τιμήθηκε με το βραβείο Master of Photography από το International Center of Photography.
  • Tο έργο του περιλαμβάνεται σε σημαντικές συλλογές όπως του MoMA, του Smithsonian και του Metropolitan Museum of Art.
  • Είναι ο μοναδικός φωτογράφος για τον οποίον το Metropolitan Museum of Art διοργάνωσε δύο μεγάλες εκθέσεις, το 1978 και το 2002.
  • Το 2007 μία αναδρομική έκθεση που διοργάνωσε το Louisiana Museum of Modern Art στη Δανία περιόδευσε στο Μιλάνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στο Σαν Φρανσίσκο.
  • Ο Richard Avedon ίδρυσε το Richard Avedon Foundation στη Νέα Υόρκη.
Gagosian Athens

Μέχρι 25/7

Μέρλιν 3, Κολωνάκι
Tηλ:2103640215

Ημέρες / ώρες: Δευτ.-Παρ. 11 π.μ.-6 μ.μ.