Αν έχετε πάει στη Πάρο σί-γου-ρα ξέρετε το «Shark» στην Νάουσα. Ναι, ναι λέμε για το μπαράκι στο λιμανάκι…! Εκεί θα έχετε αποκτήσει μαγικές αναμνήσεις και θα έχετε γευτεί cocktails που θα ονειρευόσασταν να μπορούσατε να τα μεταφέρετε αυτούσια και στην Αθήνα. Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Ακούει δε στο όνομα «Recipe». Μπορεί στην Κασσαβέτη της Κηφισιάς, να μην έχεις την θέα που έχεις στην Πάρο, αλλά έχεις όλα τα υπόλοιπα! Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ο Νίκος Μορφέσης, ένας από τους ιδιοκτήτες του Recipe μας «έδωσε» όλα τα μυστικά του!

  1. Γιατί ένα bar λέγεται Recipe;
  2. Γενικά ήμασταν ανάμεσα σε 2-3 ονόματα, κάποια στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε γιατί πιεζόμασταν να ανοίξουμε και σκεφτήκαμε λίγο το concept του μαγαζιού. Θέλαμε ο κόσμος να μπει σε μια διαδικασία να προσπαθεί να φτιάξει και το δικό του κοκτέιλ και να βάλουμε φαγητό που θα μπορεί να επιλέξει ο πελάτης. Να μπορεί δηλαδή να φτιάξει μέσα από μία λίστα με διάφορα υλικά ακόμα και την δική του pizza , οπότε ουσιαστικά ψάχναμε μια συνταγή, η λέξη ήρθε δηλαδή από μόνη της.
  3. Μπαίνει δηλαδή ο πελάτης μέσα στο bar και την κουζίνα και φτιάχνει το δικό του ποτό, την δικιά του pizza?
  4. Κοίταξε να δεις, υπάρχουν πολλές φορές που έρχεται ο πελάτης στο bar και ενώ του έχεις δώσει τον κατάλογο με τα κοκτέιλ είναι αναποφάσιστος και λέει «θέλω ας πούμε λίγο βάση vodka, τα κλασσικά, λίγο πιο ξινό…» οπότε ναι! Ουσιαστικά το φτιάχνει μόνος χωρίς να λερώσει τα χέρια του!
  5. Πώς τα βλέπετε τα πράγματα με την κρίση;
  6. Κοίτα σίγουρα είναι μια σφαλιάρα που έχουμε φάει στην αγορά γενικά λόγω κρίσης, αλλά πάντα πίστευα ότι η κρίση κάνει και καλό, κάνει καλό σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι αρχικά είναι επαγγελματίες, και βάζουν γερές βάσεις σε αυτό που θέλουνε να κάνουν. Θεωρώ δηλαδή ότι από εκεί που ήμασταν όλοι επαναπαυμένοι και λέγαμε ότι θα ανοίξουμε ένα μαγαζί και κάποια στιγμή θα έχουμε δουλειά, φτάσαμε στο σημείο που καταλάβαμε ότι πρέπει και να δουλέψεις και να μην κοροϊδεύεις τον πελάτη. Έχουν τελειώσει τα ψέματα, δεν μπορείς να φτιάξεις έναν καφέ, να τον πουλάς και να είναι μέτριος, όχι στη ζάχαρη, στην ποιότητα και να λες «4.50 ευρώ». Τελειώσανε αυτά. Πλέον ο άλλος κοιτάει τα πάντα, ακόμα και τα 50 λεπτά. Για αυτό εμείς προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλά τις τιμές, δηλαδή σε οτιδήποτε πουλάμε, και καφέ και cocktail και την pizza. Έχουμε χαμηλές τιμές, ειδικά για την περιοχή!
  1. Και ποιο είναι το target group του Recipe;
  2. Το μαγαζί, από την ημέρα που ανοίξαμε, μαζεύει ηλικίες 25-35. Ηλικίες πιο της βραδινής διασκέδασης. Αυτό που τραβάει τον κόσμο είναι ότι είμαστε πιο χαλαροί, φέρνουμε πιο νησιώτικο αέρα. Δεν είμαστε τόσο στημένο μαγαζί να πεις «πρέπει να βάλω τα καλά μου για να βγω στο Recipe». Μπορεί ο άλλος όπως είναι στην καθημερινότητα του, μπορεί ακόμα και από το γυμναστήριο να έρθει να πιει έναν χυμό, να φάει μια pizza, μια σαλάτα. Θέλουμε  ο πελάτης να νιώσει σαν στο σπίτι του.
  3. Τι μουσική παίζει το μαγαζί;
  4. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη μουσική. Παίζω και εγώ μουσική 2-3 φορές την εβδομάδα και ο αδελφός μου ασχολείται με όλα τα υπόλοιπα…Είμαστε επηρεασμένοι, επειδή ήμουν στο ραδιόφωνο χρόνια, στο Best Radio μέχρι πέρσι που έκλεισε, παίζουμε ανάλογα την ώρα της ημέρας, μπορεί ας πούμε Δευτέρα Τρίτη να είμαστε λίγο πιο cool, γιατί έρχονται στο μαγαζί κυρίως για να μιλήσουν να φάνε, μαζεύονται παρέες όχι τόσο για να χορεύουν, και Παρασκευοσάββατο αλλάζει το στυλ! Κάνουμε όμως και θεματικές βραδιές! Κυριακές μπορεί να παίζουμε πιο dance μουσική το απόγευμα, Παρασκευή, Σάββατο μπορεί να είμαστε λίγο πιο mainstream.
 1. Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού είστε αδέρφια… δουλεύει η συνεργασία ή σας δυσκολεύει περισσότερο;
 2. Εντάξει υπάρχουν εντάσεις άλλα είναι μέσα στα πλαίσια της οικογένειας, είναι πιο εύκολο να γίνει μια ένταση μεταξύ μας γιατί ξέρουμε ότι σε ένα λεπτό θα τα έχουμε ξαναβρεί. Και από την αλλά δίνει αυτή την ειλικρίνεια που βοηθάει το μαγαζί να εξελιχθεί.

Info

Διεύθυνση: Κασσαβέτη 12

Tηλέφωνο: 210 6230600

Facebook: www.facebook.com/recipebar

Website: www.recipebar.gr