Εμπνευσμένο από την κρίση και τη διαφθορά το φετινό Ποδηλατικό Καρναβάλι έρχεται να προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Οι καρναβαλιστές ποδηλάτες ντύνονται Νοσοκόμοι & Γιατρίνες «Πόσο πάει το Φακελάκι;», Παπάδες «Κρίση Ελέησον», Μαθητές & Μαθήτριες «σε Απόγνωση» και Αστυνομικοί «με μακριά γκλομπς» και το γλέντι ξεκινά.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, μια Λερναία Ύδρα των Θεσμών της Κρίσης με 5 κεφάλια, σύμβολο της τερατογένεσης και της δυσλειτουργίας των θεσμών της κρίσης, συνοδεύεται από τα ποδήλατα-άρματα: της Υγείας με τα Νοσοκομεία και τα ευμεγέθη Φακελάκια, της Παιδείας που βάζει Χ στη δημιουργικότητα και τη φαντασία οδηγώντας τους Μαθητές σε Απόγνωση, της Εκκλησίας με την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία και τα κύριε ελέησον για να βγούμε από την οικονομική κρίση, της Δικαιοσύνης που μεροληπτεί σε βάρος των αδυνάτων και όσων διώκονται από το μακρύ… γκλομπ της καταστολής.

Η Λερναία Ύδρα των θεσμών συμπληρώνεται από το … “αγύριστο” κεφάλι του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που πιστεύει στην παντοκρατορία του αυτοκινήτου και τρομοκρατεί ποδηλάτες και πεζούς προκαλώντας τροχαία ατυχήματα με το αυτοκινο-φετίχ του. Θα μπορέσει ο Ηρακλής να σώσει τους θεσμούς από την κακοδιαχείριση και την διαφθορά, και να στρέψει τις πόλεις προς την βιώσιμη κινητικότητα;

Αν θέλεις κι εσύ να τον βοηθήσεις, μπορείς. Στο 6o Ποδηλατικό Καρναβάλι, την Τσικνοπέμπτη στις 7μμ, στη πλατεία Χρηματιστηρίου (Ερμού-Συγγρού-Βας. Ηρακλείου)
Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με ζωντανή μουσική, DJ Set, Προβολές, Γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, άφθονο κρασί, φαγητό, και άλλες εκπλήξεις, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Φέτος αφιερώνεται στην μνήμη της Ελένης Τσαδήλα (Νένη), την ψυχή του Συλλόγου “Σπασμένο Ρόδι” Καστοριάς. Μιας σημαντικής προσωπικότητας, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία, που χάθηκε πρόωρα από καρκίνο.