Ενημερώσου, δράσε, μη μένεις αμέτοχος σε όλο αυτό. Εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο πέφτουν θύματα εργασιακής εκμετάλλευσης. Μόνο στη Θεσσαλονίκη πέρυσι εντοπίστηκαν 400 παιδιά στο δρόμο, που ζητιάνευαν μόνα ή με συνοδεία. Πιθανότατα τα έχεις δει κι εσύ να πουλάνε χαρτομάντηλα, λουλούδια ή να παίζουν μουσικά όργανα κτλ. Ξέρεις όμως πώς μπορείς να βοηθήσεις;

 

Την επόμενη φορά που θα συναντήσεις κάποιο ανήλικο να ζητιανεύει μπορείς:

  • να ενημερώσεις τις υπηρεσίες/αρχές /οργανώσεις που εργάζονται με παιδιά που δουλεύουν στο πεδίο όπως ΕΚΚΑ, εισαγγελία ανηλίκων, ΑΡΣΙΣ, PRAKSIS.
  • να απευθυνθείς στο Κινητό Σχολείο (Mobile School) και την ομάδα streetwork, όπου παρεμβαίνουν στο σημείο που εντοπίζεται ένα παιδί (με έμπειρες ομάδες κοινωνικών επιστημόνων).
  • να βοηθήσεις προσφέροντας όχι χρήματα, αλλά τρόφιμα, νερό, καπέλα, γάντια, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά.

Αν θέλεις να μάθεις κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες, αλλά και να παρακολουθήσεις καλλιτεχνικά δρώμενα, μπορείς να συμμετάσχεις στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο 12 Ιουνίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας, στον Κήπο των Γλυπτών στη Νέα Παραλία (έναντι Ιστιοπλοϊκού Ομίλου), από τις 12.00 το πρωί έως και τις 20.00 το απόγευμα.

Παιδιά όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δημιουργικά εργαστήρια, δραστηριότητες του Κινητού Σχολείου, yoga για παιδιά και αφήγηση παραμυθιού και πολλές ακόμα δράσεις.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Μ.Κ.Ο PRAKSIS και ΑΡΣΙΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΡΣΙΣ: κο. Σταμπλιάκας Μιλτιάδης, 2310227311, 6947400173
PRAKSIS: κα. Πλωμαρίτου Δόμνα, 2310556145, 6973612810