1.000 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα συνεργάζονται σε μια ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη υπό τον τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη».

Οι χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.

Η ιστορική παράσταση γίνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ καλεσμένοι θα είναι σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε απ’ το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο, με δύο sold-out παραστάσεις, ήδη απ’ τις πρώτες ώρες της προπώλησης.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Μεταξύ των αποσπασμάτων που θα ακουστούν περιλαμβάνονται: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη»,  «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Τα πρωτότυπα κείμενα, έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς είναι ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Παράλληλα, πέραν των 1.000 χορωδών, στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι Γιάννης Στάνκογλου και Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος , Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι η εκδήλωση γίνεται έπειτα από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος επιθυμεί τόσο να δώσει το παρών, όσο και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.

Info!

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

 

Καλλιμάρμαρο

 

19 Ιουνίου 2017 στις 9:00μμ

 

Γενική είσοδος: 15€  Σπουδαστικά/ ανέργων: 10€

 

Πληροφορίες/ εισιτήρια: 211 1010050 / viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Media Markt και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.