Η παράσταση «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 10 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου και στόχος της είναι να σε βάλει να σκεφτείς. Το συγκεκριμένο έργο πραγματεύεται την κατάθλιψη αλλά και όλα εκείνα τα οποία είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για όσους αγαπάμε.

Το πολυβραβευμένο «Every Brilliant Thing» του Duncan Macmillan (1984, Πνεύμονες) και του Johnny Donahoe τονίζουμε, πως είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Θα συναντήσουμε τη μητέρα ενός επτάχρονου κοριτσιού που κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.  Το κοριτσάκι φανερά τρομαγμένο ψάχνει τρόπους να βοηθήσει την μητέρα του και έτσι ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει.

Αφού πλέον έχει ενηλικιωθεί έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της και παρακινεί το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

Ποιες είναι οι οδηγίες των συγγραφέων;

Είναι σαφείς και συγκεκριμένα οι ακόλουθες: «Μια άδεια σκηνή, ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με το κοινό του, ένας μόνο φωτισμός, καμία σκηνική αλλαγή, ταύτιση του κειμένου με την ηλικία και τις εμπειρίες του ηθοποιού και πλήρης προσαρμογή των πολιτισμικών στοιχείων στη χώρα που το έργο παριστάνεται. Μόνο έτσι ανθίζουν όλα τα χρώματα αυτής της διαδραστικής και απογυμνωμένης θεατρικής εμπειρίας».

Την παράσταση που ανεβαίνει στο θέατρο του Νέου Κόσμου να τονίσουμε πως ερμηνεύει η Μελίνα Θεοχαρίδου.

Αναλυτικά οι συντελεστές της παράστασης:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα
Χειρισμός Φωτισμού: Τάσος Μαργαρίτης
Φωτογραφία αφίσας: Χρίστος Παναγίδης
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Info!

Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα
Θέατρο του Νέου Κόσμου
Ημερομηνίες παράστασης: Από τις 10 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου
Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη – Παρασκευή: 12 Ευρώ κανονικό, 10 Ευρώ φοιτητικό/μειωμένο, 8 Ευρώ ανέργων Σάββατο και Κυριακή: 13 Ευρώ κανονικό, 10 Ευρώ φοιτητικό/μειωμένο/ανέργων