Με την συναυλία του Rufus Wainwright στο Ηρώδειο, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, κλείνει η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Τι θα δούμε στην συναυλία του Rufus Wainwright;

Ο Rufus Wainwright ο οποίος θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερος συνθέτες της γενιάς του, έρχεται ξανά στην Ελλάδα με ένα φιλόδοξο θέαμα-συναυλία το οποίο έχει βασιστεί στην πρώτη του όπερα που έχει τον τίτλο: «Prima Donna».

Η συγκεκριμένη, μάλιστα, όπερα έχει εμπνευστεί από μια σειρά συνεντεύξεων τις οποίες έδωσε η Μαρία Κάλλας.

Στο πρώτο μέρος της:

Τρεις διεθνούς φήμης λυρικοί τραγουδιστές, οι σοπράνο Τσέλια Κοστέα και Βασιλική Καραγιάννη και ο τενόρος Antonio Figueroa θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από την «Prima Donna» με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.

Την στιγμή των ερμηνειών τους θα προβάλλεται ένα film με εικόνες της  Μαρίας Κάλλας το οποία δημιουργήθηκε από τον Francesco Vezzoli και η προβολή κορυφώνεται με την εμφάνιση της Cindy Sherman.

Στο δεύτερο μέρος της:

Στην συναυλία του Rufus Wainwright θα απολαύσουμε και τον ίδιο να ερμηνεύει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια. Σε αυτό μουσικό ταξίδι τον τραγουδιστή θα συνοδεύσει η Νένα Βενετσάνου.

 

 

Info!

Rufus Wainwright

Φεστιβάλ Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ημερομηνία: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 21:30

Τιμές εισιτηρίων:  VIP 35 Ευρώ, Ζώνη Α 30 Ευρώ, Ζώνη Β 25Ευρώ, Ζώνη Γ 15Ευρώ, 10 Ευρώ (φοιτητικό),  Άνω Διάζωμα10 Ευρώ, 5 Ευρώ(φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ).