Εξωτερικά μοιάζει με ένα απλό βαν τηλεοπτικών μεταδόσεων. Στο εσωτερικό του όμως, μόλις μπεις, θα δεις ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο εργαστήριο, πλήρως εξοπλισμένο με δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δορυφορικό internet.

Γιατί να μπεις; Για να μάθεις τα πάντα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, το cyber bullying, τον σχολικό εκφοβισμό, την κακοποίηση και τόσα σημαντικά θέματα που δυστυχώς βιώνουν πολλά παιδιά σήμερα.

 

Με διαδραστικό τρόπο, η ψυχολόγος του “Χαμόγελου του Παιδιού” συζητά με τους επισκέπτες για όλα αυτα τα θέματα. Για να καταλάβεις, αναφέρεται σε πραγματικά περιστατικά και κάθε επισκέπτης έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο/χαρακτήρα της ιστορίας. Μέσα από τη συζήτηση και τις απαντήσεις που δίνει ο καθένας, γίνονται διαπιστώσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά.

“Το κλειδί είναι η επικοινωνία με τα παιδιά. Να μπορούν να μιλήσουν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν” τονίζει στο iPop η Βάσω Πετρίδου, συντονίστρια Θεσσαλονίκης του “Χαμόγελου του Παιδιού”. “Μπορεί μάλιστα να μας ενημερώσει κάποιος εκπαιδευτικός για ένα ζήτημα που απασχολεί τους μαθητές, και με τον ίδιο διαδραστικό τρόπο να κοιτάξουμε να το αντιμετωπίσουμε” εξηγεί η κυρία Πετρίδου.

Ο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”, το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας του “Χαμόγελου του Παιδιού” θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.