Παίρνεις θέση στον προσομοιωτή και νιώθεις ότι κάνεις σκι στο αγαπημένο σου χιονισμένο βουνό. Ο εξελιγμένος τάπητας σε βοηθάει να… κάνεις φιγούρες, ενώ ο καθρέπτης που βρίσκεται μπροστά σου και η ευκολία επικοινωνίας με τον εκπαιδευτή μπορούν γρήγορα και ευχάριστα να σε βοηθήσουν να γίνεις ο σκιέρ που πάντα ήθελες (καλά, πρέπει να έχεις και λίγο το φυσικό χάρισμα, έτσι;).

Το WE, ο νέος πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού, έφερε τον πρώτο προσομοιωτή χιονοδρομίας στην Ελλάδα. “Τον είδε στην Ολλανδία πριν από 2-3 χρόνια ο ένας από την παρέα μας -είμαστε 6 άτομα- και σκέφτηκε ότι πρέπει να τον φέρει κι εδώ. Μετά από συζητήσεις και πολλά σχέδια αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον πολυχώρο. Πήραμε το κτίριο της παλιάς στρατιωτικής αποθήκης από τη ΔΕΘ και τον ανακαινίσαμε”, λέει στο iPop ο Γιώργος Γεωργιάδης, συνιδιοκτήτης του WE.

Στον 600τ.μ. χώρο υπάρχει επίσης εγκατάσταση για εναέρια έκφραση. Κρίκοι, πανιά και σχοινιά σε περιμένουν για να δοκιμάσεις τις ικανότητες και τις δυνατότητες σου στα ακροβατικά στον αέρα. “Μπορούν να το δοκιμάσουν και μικρά παιδιά, από 4-5 ετών και πάνω. Πρόκειται για μια εναλλακτική διασκέδαση. Πάντα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων ατόμων της ομάδας Kirko, είναι καλλιτέχνες που έχουν σπουδάσεις την τέχνη του τσίρκο στο εξωτερικό” λέει στο iPop η Όλγα Κυριακίδου.

Στη δωρεάν δοκιμή που έγινε το πρωί της Κυριακής -και κατέγραψε ο φακός του iPop- τα μικρά παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα ακροβατικά και δεν έλεγαν να φύγουν.

Στον τοίχο αναρρίχησης τύπου Boulder είτε είσαι αρχάριος είτε πιο προχωρημένος μπορείς να διασκεδάσεις και να ανέβεις όσο πιο ψηλά επιθυμείς.

Στο WE υπάρχει ένας ενιαίος χώρος για μεσαίου μεγέθους skate και BMX events, με σκοπό να γίνονται και αγώνες, ενώ λειτουργεί και κατάστημα λιανικής πώλησης με εξοπλισμό για σκι. Ο πολυχώρος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και συναυλίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και θεατρικές ή χορευτικές παραστάσεις. Σκοπός των ιδιοκτητών είναι να δώσουν χώρο σε νέους καλλιτέχνες και σχήματα, για να αναδείξουν το έργο τους.

Αν πάλι θέλεις απλώς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου, υπάρχει χώρος και για αυτό.

Το WE βρίσκεται στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, στην παλιά στρατιωτική αποθήκη, όπου λειτούργησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το πρώτο παγοδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Όταν το παγοδρόμιο έκλεισε, η αποθήκη λειτούργησε ως χώρος ψυχαγωγίας, φιλοξενώντας ακόμα και μπουζούκια.