Αν είσαι εξοικειωμένος με τη φωνή του στο σταθμό στον οποίο κάνει εκπομπή τα τελευταία χρόνια, σίγουρα τον έχεις ακούσει και να απαγγέλλει στίχους με αυτό το ιδιαίτερο ύφος, που αφήνει το κείμενο να αναδειχθεί. Ακριβώς αυτό σκέφτηκε και ο Γιάννης Φαλκώνης όταν του ανέθεσε το ρόλο του Καβάφη.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν πρωταγωνίστησε στο μονόλογο «Κ.Π. Καβάφης αυτοβιογραφούμενος» στην Τήνο, στο πλαίσιο ενός διήμερου αφιερώματος που οργάνωσε το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή. Τώρα η παράσταση ανεβαίνει με κάποιες προσθήκες στην Αθήνα.

Η ερμηνεία του Κωνσταντίνου Τζούμα, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Φαλκώνη, γίνεται το όχημα για να γνωρίσουμε τις προκλητικές απόψεις του Καβάφη, για την ποίηση, τον έρωτα, τη ζωή αλλά και τις εκλεκτικές πνευματικές του συγγένειες, όπως αποτυπώνονται στα προσωπικά του ημερολόγια.

Στην παράσταση ο θεατής θα γνωρίζει τη φιλοσοφία ζωής του ποιητή, τα ταξίδια του στην Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα, τις συναντήσεις με πρόσωπα όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη και ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, αναμνήσεις από την ιστορία της οικογένείας του, αναφορές στον Όσκαρ Ουάιλντ και μνήμες.

Πρωταγωνιστεί: Κωνσταντίνος Τζούμας

Συμπρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Νταβρής, Κερασία Σαμαρά

Σύνθεση Κειμένων – Σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιώργος Ψυχογιός

Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς

Σκηνικά: Γιάννης Βλάχος

Εικαστικό έργο επί σκηνής: Δημήτρης Αληθεινός

Φωτισμοί: Γιάννης Φαλκώνης – Θανάσης Σταυρόπουλος Ενδυματολογική επιμέλεια: Μπέττυ Λυρίτη

Μακιγιάζ: Μάρω Νεράιδα.

Κ. Π. Καβάφης αυτοβιογραφούμενος

11-18 Ιουνίου

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ακαδημίας 3

ώρα 21:00. Διάρκεια 1 ώρα και είκοσι λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (ΑΜΕΑ, άνεργοι, φοιτητές)