Βρίσκεται στην Ελλάδα για δύο μέρες με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Ο δρόμος της πνευματικότητας. Φύλλα πορείας V.” το οποίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις opera. Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες (και η μόνη μη ισπανόφωνη) που τα έργα του έχουν γίνει best-sellers: οι υπόλοιπες είναι το Μεξικό, η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Κόστα Ρίκα, η Βενεζουέλα, το Πουέρτο Ρίκο και η Ισπανία.

Ο δημοφιλής ψυχίατρος και συγγραφέας έχει φανατικούς θαυμαστές και στην Ελλάδα. Ο Χόρχε Μπουκάι έχει ειδικευτεί στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Περισσότερα από δώδεκα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε -τουλάχιστον- είκοσι μία γλώσσες. Εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής ενηλίκων, ζευγαριών και κοινωνικών ομάδων.

Το νέο του βιβλίο, σε μετάφραση Κωνσταντίνας Επισκοποπούλου, θεωρείται το πιο ώριμο της πορείας του και αφορά στην πνευματικότητας της ίδιας της ζωής και την αντιμετώπισή της, χωρίς προκαταλήψεις και εξαρτήσεις.

Ο διάσημος Χόρχε Μπουκάι θα βρίσκεται στο Μουσείο Μπενάκη σήμερα για να παρουσιάσει το βιβλίο του και αύριο στο Σύνταγμα για να το υπογράψει.

Τρίτη 17/6

Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς

Πειραιώς 138, Athens, Greece

Τετάρτη 18/6

Βιβλιοπωλείο Public

Σύνταγμα

Είσοδος ελεύθερη