Μια ιδιαίτερη παράσταση που φέρει τον τίτλο, Νεκρή φύση. Προς δόξα της πόλης, παρουσιάζεται από τις 19.02.2015 έως 29.03.2015 από την ομάδα Nova Melancholia στο χώρο του Bios και έχει πολλούς θαυμαστές!

To κείμενο του έργου Νεκρή φύση. Προς δόξα της πόλης, είναι του Μανώλη Τσίπου, σκηνοθέτης του είναι ο Βασίλης Νούλας ενώ τα κουστούμια και τα σκηνικά είναι δημιουργίες της Ντόρα Οικονόμου.

Σημείωση!

Το κείμενο ανέβηκε πρώτη φορά στο επίσημο τμήμα του Φεστιβάλ της Αβινιόν 2014 σε σκηνοθεσία Michel Raskine και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές από το γαλλικό Τύπο.

Τι ακριβώς έχει συμβαίνει στην παράσταση Νεκρή φύση. Προς δόξα της πόλης;

Η εν λόγω παράσταση αποτελεί ένα πολυφωνικό μπαρόκ κείμενο που σταδιακά συνθέτει μπροστά στα μάτια το θεατή ένα γυμνό, διεστραμμένο, ανοχύρωτο σώμα: το σώμα της πόλης. Το σώμα αυτό το άψυχο και το βασανισμένο που συλλαμβάνεται κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας μετάλλαξης, μιας ανοίκειας τελετουργίας μεταβολής, όπου όλες οι κατευθύνσεις μοιάζουν ανοιχτές. Όλα είναι στο κενό και τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο.

Στην παράσταση Νεκρή φύση. Προς δόξα της πόλης παίζουν οι: Αντώνης Γκρίτσης, Λήδα Δάλλα, Adrian Frieling, Βίκυ Κυριακουλάκου, Νίκος Νικολακόπουλος, Βάλια Παπαχρήστου, Αλέξια Σαραντοπούλου και Κώστας Τζημούλης.

Info!

Νεκρή φύση. Προς δόξα της πόλης
Bios
Διεύθυνση: Πειραιώς 84, 10435 Αθήνα
Ημερομηνίες παραστάσεων: Από 19 Φεβρουαρίου έως 29 Μαρτίου
Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
Ώρα παράστασης: 20:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ