Η μουσική συναντά το ποδήλατο σε μια γιορτή για το βιβλίο στο Πόλις

LIKE US ON FACEBOOK

Την Κυριακή 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, περνάμε τη μέρα μας σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο αγαπημένο Πόλις, όπου η μουσική συναντά το ποδήλατο σε μια γιορτή για το βιβλίο και τη χαρά της προσφοράς!

Οι Manouchedrome live & οι Αρραγείς Λέξεις μας περιμένουν την Κυριακή προκειμένου να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ημέρα του βιβλίου.

Μια μικρή ιστορία

Oικογένειες βιβλίων ζουν αποκλεισμένες σε αποθήκες, παρατημένες και στοιβαγμένες σε σκονισμένα ράφια γραφείου. Δεν διαβάζονται κι έτσι φθείρονται. Μια ομάδα ποδηλατών παίρνει την απόφαση να τα σώσει και να τους δώσει και πάλι ζωή. Οι «Αρραγείς Λέξεις» με τις ρόδες  των ποδηλάτων τους εκκινούν τη δράση και στον δρόμο τους για τα βιβλία συναντούν τους Manouchedrome. Η gypsy-jazz μπάντα χαρίζει τις δικές της μουσικές λέξεις, δημιουργώντας το soundtrack για τη χαράς της προσφοράς.

Το ιδιαίτερο event ξεκινάει με ιστορίες βιβλίων που έχουν συγκεντρωθεί από τις «Αρραγείς Λέξεις». Η αφήγηση ενός βιβλίου είναι η ιστορία των ανθρώπων που το διάβασαν ή δεν το διάβασαν. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις το κοινό θα γνωρίσει και τη δράση αυτής της ομάδας ποδηλατών.

Η συνέχεια θα είναι μουσική καθώς οι Manouchedrome με το soundtrack «What is left» αναλαμβάνουν δράση και «ντύνουν» μουσικά τη δράση. Ένα video με πρωταγωνιστές την gypsy-jazz μπάντα, τις «Αρραγείς λέξεις», το ποδήλατο και πολλά βιβλία θα προβληθεί στη συνέχεια της βραδιάς.

Η βραδιά θα κλείσει με το live των Manouchedrome: ο Δημήτρης Ψαλλίδας και η Έλενα Μαλάμου (gypsyguitars) μαζί με τον Δημήτρη Παρτσακλό (doublebass) συναντούν τη Σοφία Μπράιλα στα φωνητικά. Όλοι μαζί θα μας ταξιδέψουν στην ατμοσφαιρική δεκαετία του ’30: valse, bolero, bossa, swing της εποχής και φυσικά μουσικές επιλογές από το ρεπερτόριο του εμβληματικού Django Reinhardt.

Το Πόλις θα χαρίσει δώρα σε μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο της γιορτής με θέμα πάντα το ποδήλατο, το βιβλίο και τη μουσική.

Το Πόλις με αυτή τη δράση εγκαινιάζει τη λειτουργία της δανειστικής-χαριστικής βιβλιοθήκης. Ενός χώρου ζεστού που απευθύνεται σε κάθε είδους αναγνώστες και φυσικά φοιτητές που πλέον έχουν το δικό τους στέκι στην ευρύτερη περιοχή!

Info!

Κυριακή 23 Απριλίου

Πόλις

Φιλοθέης 69Β & Μαρίνου Αντύπα 62-66 (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ ‘Ηράκλειο’)

Έναρξη: 19:00

Είσοδος: 6 ευρώ (με κρασί)

Κρατήσεις/πληροφορίες: 210 8000009 & 6977 773875

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved