Ένα εστιατόριο διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα, ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης.

Μόλις μπεις μέσα θα καταλάβεις τι εννοώ. Το προσωπικό είναι ευδιαθέτο και χαμογελαστό.
Η ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική. Η διακόσμηση βοηθάει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το φαγητό σου στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι που βρίσκεται στο κέντρο του μαγαζιού ή σε κάποιο μικρότερο, αναλόγως τη διάθεσή σου.

Στους Μάγειρες θα βρεις σπιτικό φαγητό σε προσιτές τιμές (3-5€), ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και τον μπουφέ, όπου με 7 ευρώ επιλέγεις φαγητό, σαλάτα, αναψυκτικό, ψωμί και γλυκό.
Με την Κάρτα των Φίλων Μαγείρων θα έχεις ακόμα καλύτερες τιμές.

Αυτό όμως που κάνει τους Μάγειρες να ξεχωρίζουν είναι η κοινωνική τους ευαισθησία.
Το προσωπικό του προέρχεται αποκλειστικά από τις κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη. Μακροχρόνια άνεργοι, ανύπαντρες ή χωρισμένες μητέρες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας που δε θα μπορούσαν να βρουν αλλού δουλειά, εργάζονται στο εστιατόριο και έχουν τη ευκαιρία να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Τίποτα δεν πάει χαμένο επίσης, στους Μάγειρες. Το φαγητό που περισσεύει, δεν καταλήγει στα σκουπίδια ουτε σερβίρεται την επόμενη μέρα. Μοιράζεται κατευθείαν στο συσσίτιο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις μισοφαγωμένες μερίδες. Πηγαίνουν στη φιλοζωική εταιρεία “Άργος”.

Μάλιστα, υπάρχει και υπάλληλος που ξεχωρίζει το κρέας από τα λαχανικά, ώστε τίποτα να μην πεταχτεί χωρίς λόγο.

Κάπου εδώ να σου πω ότι όλα τα προϊόντα και τα υλικά, που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα, είναι ελληνικά. Δε θα βρεις τη γνωστή κόλα να πιεις, αλλά θα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά ελληνικά αναψυκτικά. Δεν έχει παρμεζάνα, αλλά θα σε ικανοποιήσει γευστικά η κεφαλογραβιέρα της Νάξου. Ούτε στο φυλλάδιο θα βρεις ξένη λέξη γραμμένη. Παράδοση κατ’ οίκον γράφει. Όχι delivery. Οι Μάγειρες στηρίζουν την Ελλάδα, τους ανθρώπους και τα προϊόντα της.

Όλα αυτά τα έχουν καταλάβει οι Θεσσαλονικείς. Γι’ αυτό και ο χώρος είναι πάντα γεμάτος. Εδώ τρώνε όλοι. Δε γίνονται ταξικές διακρίσεις. Δίπλα σου μπορεί να καθίσουν για φαγητό ο πιο φτωχός και ο πλούσιος πολίτης. Και δε θα έχει καμία σημασία ποιος είναι ποιος. Ούτε θα κοιτάζονται περίεργα ουτε θα σνομπάρει ο ένας τον άλλον. Όπως επίσης, θα δεις να συνυπάρχουν όλες οι ηλικίες.

Οι «Μάγειρες» βρίσκονται επί της Βασ. Ηρακλείου 42 (τηλ. 231 027 2379), ενώ μπορείς να τους βρεις και στο Facebook.