Και όμως η Αθήνα έχει πάρκα! (μέρος Α)

LIKE US ON FACEBOOK

Όταν βρισκόμαστε για τουρισμό σε κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη, ξεχυνόμαστε στα τεράστια πάρκα τους και αναρωτιόμαστε γιατί στην Αθήνα δεν έχουμε τέτοια πάρκα. Είμαστε λάθος όμως γιατί η Αθήνα έχει μεγάλα πάρκα- δάση τα οποία αγνοούμε!Ναι ναι καλά διαβάσατε. Η Αθήνα έχει μεγάλα πάρκα- δάση τα οποία κοντράρουν το Hyde Park. Εμείς παίρνουμε τα κατοικίδια μας και πάμε κάθε Σαββατοκύριακο σ’ ένα από αυτά. Αυτή τη βδομάδα επισκεφτήκαμε το Δάσος Συγγρού, βγάλαμε φωτογραφίες μάθαμε την ιστορία του και τα μοιραζόμαστε μαζί σας!

Το δάσος Συγγρού είναι ένας πραγματικός παράδεισος, που απέχει μόνο μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται µέσα στον αστικό ιστό των Δήµων Κηφισιάς και Αµαρουσίου και καταλαµβάνει 950 στρέµµατα καλυµµένα κυρίως από πεύκα!

Το δάσος Συγγρού έχει μία κεντρική είσοδο στο ύψος του ΚΑΤ και η πρόσβασή σας εκεί μπορεί να γίνει και με κάποιο από τα λεωφορεία που διασχίζουν την Κηφισίας και φτάνουν μέχρι την Κηφισιά.

Αποτελεί κληροδότηµα της Ιφιγένειας Συγγρού προς την τότε Γεωργική Εταιρεία Αθηνών (1926) µε σκοπό την εκπαίδευση «καλών γεωργών και κηπουρών» και σήµερα τελεί υπό τη διαχείριση του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστηµών (ΙΓΕ), φορέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

Στο κτήμα Συγγρού υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους, μικρά ελατάκια, και αμυγδαλιές, αλλά και καλλιεργήσιμα φυτά (πχ. αμπέλια). Το κτήμα οριοθετείται και υπάρχουν χαραγμένα μονοπάτια τα οποία ενδύκνεινται για περιπάτους ή ποδηλατάδες.

Ακόμα εδώ είστε;

 
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved