Μόλις φτάνεις στην οδό Πελοποννήσου στον αριθμό 2 (πάνω από την Αρχαία Αγορά) καταλαβαίνεις ότι κάτι διαφορετικό, κάτι ωραίο έχει γίνει εκεί. Η επιγραφή του μαγαζιού είναι ένα βαλιτσάκι με θήκες και πολλά διαφορετικά κουμπιά. Και πάνω αναγράφεται το όνομά του, που δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το “Κουμπί”.

Μπαίνοντας μέσα επιβεβαιώνεις ότι πρόκειται για ένα χώρο που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι. Όλα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα χρώματα του χώρου σου φτιάχνουν τη διάθεση, ενώ η μουσική που ακούγεται διακριτικά σε χαλαρώνει. Αποκτάς δηλαδή τη διάθεση που χρειάζεται, για να δημιουργήσεις. Τι;  Ό,τι θέλεις εσύ. Μπορείς να πλέξεις, να ράψεις, να φτιάξεις δώρα για αγαπημένα σου πρόσωπα, πίνοντας το ρόφημα ή το ποτό σου.

Η Δήμητρα Κεχαγιά και η Ανθή Χρυσοπούλου φρόντισαν να έχουν στον χώρο όλα όσα θα χρειαστείς για τις χειροτεχνίες σου. Δύο ραπτομηχανές, μια χειροκίνητη μηχανή κοπής διαφόρων υλικών, ένα εργαλείο για υφασμάτινα κουμπιά, πολλά υφάσματα, κορδέλες, κουμπιά (φυσικά), νήματα και πολλά ακόμα υλικά, βρίσκονται στη διάθεσή σου. Έχουν ακόμα και ειδική θήκη με kits, για να τα πάρεις σπίτι σου, αν θέλεις να φτιάξεις κάτι εκεί.

Στο μεγάλο τραπέζι, που βρίσκεται στο δεύτερο δωμάτιο του μαγαζιού, μπορείς να παρακολουθήσεις και σεμινάρια. Ναι, για να μάθεις όλα όσα θέλεις σχετικά με το πλέξιμο και τις χειροτεχνίες γενικά, αλλά και για να πάρεις ιδέες ή και σχέδια για να δημιουργήσεις.

Αν τα καταφέρνεις καλά με τα DIY και περηφανεύεσαι γι’ αυτό, μπορείς να εκθέσεις κι εσύ στο μεγάλο ράφι του μαγαζιού τα χειροποίητα έργα σου.

Ναι, αυτή είναι η νέα μόδα στη Θεσσαλονίκη. Καφές και πλέξιμο. Η Δήμητρα Κεχαγιά εξήγησε στην εκπομπή LiveU πώς είχε μαζί με την Ανθή Χρυσοπούλου την ιδέα και έφτιαξαν το πρωτότυπο καφέ.

 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Επιστροφή στην κατηγορία