Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ, ενός 13χρονου κοριτσιού εβραϊκής καταγωγής, που ζει τη φρίκη του Β’ παγκοσμίου πολέμου κλεισμένη σε μια «σοφίτα» για 2 χρόνια, το πολυδιαβασμένο βιβλίο και μία από τις πιο αγαπημένες θεατρικές παραστάσεις σ όλο τον κόσμο ανεβαίνει στο θέατρο Χυτήριο.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου – το οποίο είναι το πραγματικό ημερολόγιο της Άννας Φρανκ- έγινε το 1947 στην Ολλανδία, όπου και διαδραματίζονται τα γεγονότα και το 1952 στην Αμερική. Από τότε έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 31 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η θεατρική εκδοχή ανέβηκε πρώτη φόρα στο Μπρόντγουεη το 1955 και έκτοτε όπου κι αν ανέβει απότελει θεατρική επιτυχία. Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 1955 αλλά και το 1994 με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Ελένη Κούρκουλα.

Η παράσταση είναι μια καταγραφή των απάνθρωπων βασανιστηρίων των Ναζί όπως και των αρνητικών επιπτώσεων των φυλετικών διαχωρισμών. Είναι ένα έργο για όλες τις ηλικίες πιο διαχρονικό από ποτέ με πολλούς συμβολισμούς και  μηνύματα.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2015 στο Χυτήριο θέατρο.

Info

Χυτηριο Theatre & ART Cafe, Ιερά Οδός 44 , Γκάζι

Πρωινές παραστάσεις για σχολεία Παρασκευή στις 8.00 μ.μ.

Ημέρες: Σάββατο και Κυριακή

Ώρες: 18.30 

Τιμές εισιτηρίων: 18 € κανονικό, 15€ φοιτητικό και 12€ ανέργων
(για τις πρωινές παραστάσεις, σε συνεννόηση με τα σχολεία)