Ό,τι αγαπούν, το απαθανατίζουν. Ό,τι τους εμπνέει, το αποτυπώνουν στα έργα τους. Φοιτητές, διοικητικό και διδακτικό προσωπικό του Α.Π.Θ. ανακάλυψαν ότι, πέρα από το πανεπιστήμιο, έχουν κάτι ακόμα κοινό. Ένα μεγάλο πάθος. Για τη φωτογραφία. Και κάπως έτσι, ήρθαν πιο κοντά. Και δημιούργησαν την ομάδα με το όνομα “phototopos”.

Για ένα χρόνο “αιχμαλώτιζαν” με το φακό της φωτογραφικής τους μηχανής ό,τι τους κέντριζε το ενδιαφέρον στην πόλη. Τοπία, κτίρια, ανθρώπους, πτηνά…

Σήμερα τα αγαπημένα τους έργα τα εκθέτουν στο καφέ, που βρίσκεται στη Λ. Νίκης 35.

Phototopos

Ο Γιώργος Κατσάγγελος, Καθηγητής Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., είχε την ιδέα και κατάφερε να δημιουργήσει την ομάδα phototopos, που αποτελείται από 30 άτομα, ηλικίας 25 έως 60 ετών. “Η επιθυμία για έκφραση και δημιουργία, καθώς και η ανάγκη επικοινωνίας σε καλλιτεχνικό και ανθρώπινο επίπεδο ένωσε την ομάδα” εξηγούν τα μέλη της.

phototopos

Για να συμμετάσχει κάποιος στην ομάδα δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις φωτογραφίας. Μόνο όρεξη και αγάπη για τη φωτογραφία. Όπως λένε και οι ερασιτέχνες φωτογράφοι της phototopos, το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες γνώσεις φωτογραφίας όχι μόνο δεν είναι εμπόδιο για την ομάδα, αλλά τη “δένει” περισσότερο και την κάνει πιο δημιουργική.

Η έκθεση Phototopos (έχει το όνομα της ομάδας) θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου.

Συμμετέχουν οι:

Αϊβαζίδης Κωνσταντίνος, Αλωπούδη Φωτεινή, Ζωγραφίδου Ζώζη, Καραμανλής Ξάνθιππος, Κατής Νίκος, Κατσάγγελος Γιώργος, Λάππα Νατάσα, Λευκιμμιάτη Θεοδώρα, Πανέρα Άλτα, Παντερής Μανώλης, Παπακώστας Ντίνος, Ραφτοπούλου Έλενα, Ροδοπαίος Νίκος, Σαμολαδά Μαρία, Σπινθηρόπουλος Πάνος, Τσιλιγκιρίδης Γιώργος και Φιλίππου Αγγελική.