Μόλις το ακούσαμε, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας και έτσι σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε αμέσως μαζί σου. Η φετινή, λοιπόν, άνοιξη, φαίνεται πως θα είναι αρκετά δημιουργική για την Marina Abramovic, αλλά παράλληλα και πολύ θετική για τους Έλληνες θαυμαστές της. Η καλλιτέχνης, που όλοι λατρεύουμε, έρχεται στην Αθήνα, καθώς θα διευθύνει μια μεγάλης κλίμακας εικαστική παράσταση η οποία θα διεξαχθεί στο Μουσείο Μπενάκη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Πολιτιστικός Οργανισμός NEON, το Marina Abramovic Institute, αλλά και η ίδια η Abramovic, ενώνουν τις δυνάμεις τους και υπόσχονται να μαγέψουν το κοινό.

Το πρόγραμμα τους ονομάζεται  «Performance and Immaterial Art» και είμαστε σίγουροι πως θα είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως παράλληλα το «NEON-MAI Lab», έχει αναλάβει να τρέξει και ένα δεύτερο πρόγραμμα το οποίο επίσης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μουσείου.

Τι έχει πει για τα νέα της επαγγελματικά σχέδια η  Marina Abramovic;

Ζούμε σε ένα κόσμο με συνεχείς αντιπερισπασμούς, όπου το να βρεις λίγο χρόνο για να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Σχεδίασα αυτή την εμπειρία για να δώσω την ευκαιρία στο κοινό να ελευθερωθεί από αυτούς τους αντιπερισπασμούς και να συνδεθούν με τους εαυτούς τους, ο ένας με τον άλλο, καθώς και με την παρούσα στιγμή. Ποτέ δεν υπήρξε μεγαλύτερη ανάγκη για κάτι τέτοιο, από όσο υπάρχει τώρα στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα

Η διευθύντρια του NEON, Ελίνα Κουντούρη, τόνισε σε συνέντευξη της στο artnet News: «Εργαζόμαστε όλοι πυρετωδώς για να δημιουργήσουμε μια φανταστική εμπειρία για το κοινό. Ολόκληρο το κτίριο στο Μουσείο Μπενάκη θα μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό χώρο performance όπου ο κόσμος θα εξετάζει τα ανθρώπινα όρια, τη δύναμη και πιθανώς και την εμπιστοσύνη».

 

Πότε θα μπορούμε να απολαύσουμε το NEON-MAI Lab;

Από 10 Μαρτίου έως 24 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη.