Πήραν τις φωτογραφικές μηχανές τους, άλλες επαγγελματικές, άλλες πιο απλές ή ακόμα και τα κινητά τους τηλέφωνα και φωτογράφισαν ό,τι τους άρεσε περισσότερο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Δρόμους, ανθρώπους, σπίτια, μνημεία… Εικόνες και στιγμές της καθημερινότητας, που άγγιξαν την καρδιά τους και θεώρησαν ότι τους εκφράζουν περισσότερο.

Οι χρήστες του Instagram αγαπούν ιδιαίτερα την τέχνη της φωτογραφίας. Μπορεί να είναι ερασιτέχνες, όμως έβγαλαν φωτογραφίες που θα ζήλευαν και οι επαγγελματίες και φυσικά τις επεξεργάστηκαν στην αγαπημένη τους εφαρμογή.

Όλες αυτές τις παρουσιάζουν στην έκθεση “Αστικές Περιπλανήσεις 2” στη Θεσσαλονίκη. Δύο επειδή είναι η δεύτερη έκθεση, η πρώτη έγινε στην Αθήνα, αλλά επειδή περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες και από τις δύο πόλεις. Περισσότερα από 100 άτομα συναντήθηκαν και περιπλανήθηκαν μαζί τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο με σκοπό να απαθανατίσουν τις αστικές ομορφιές.

Η μικρότερη Instagrammer είναι μόλις 8 ετών και η φωτογραφία της είναι… όλα τα λεφτά! Κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς προτίμησε να φωτογραφίσει δραχμές! Σε χαρτονομίσματα των 5.000, αλλά και κέρματα.

Ανάμεσα στις 106 φωτογραφίες των χρηστών του Instagram, βρίσκονται και αυτές του Νίκου Αλιάγα και της Έλλης Στάη.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τη μη κερδοσκοπική ομάδα «Greek Instagram Events» που κατάφερε να κάνει τους Έλληνες χρήστες του Instagram μία μεγάλη παρέα, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως λένε οι εκπρόσωποι του Greek Instangram Events, Φωτεινή Τσανίδου και Σταυρούλα Σπυρέα, ονειρεύονται πολλά για το μέλλον, αλλά το πάνε βήμα βήμα. Επόμενη επιθυμία-στόχος είναι να γίνει μία πανελλαδική έκθεση φωτογραφιών των Instagrammers.

Η έκθεση φιλοξενείται σε έναν υπέροχο χώρο, όπως μπορείς να δεις στις φωτογραφίες του iPop, στη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca (Β. Όλγας 180 και Θ. Σοφούλη).
Μπορείς να την επισκεφτείς μέχρι τις 30 Μαΐου, από Τρίτη έως Κυριακή, 10.00 – 18.00.