Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Heavy page, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή και την από κοινού επιμέλεια της ομάδας Campus Novel. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως την 1η Μαΐου.

Στην οπτική μιας πολιτισμικής ανθρωπολογίας η γλώσσα και η γραφή αποτελούν συστήματα διαδοχικών ιστορικών και επιστημονικών μορφωμάτων. Τους τέσσερεις τελευταίους αιώνες η πρακτική της γραφής ανέπτυξε μυθική αξία αναδιοργανώνοντας σταδιακά όλους τους τομείς όπου εκτεινόταν η φιλοδοξία της Δύσης να διαμορφώσει την ιστορία της. Η διαδικασία της γραφής συνιστά μια συγκεκριμένη δραστηριότητα: την κατασκευή ενός κειμένου που έχει εξουσία πάνω στην εξωτερικότητα από όπου αρχικά απομονώθηκε. Αυτή η τοπο-γραφική και παραστατική εκδοχή της γλώσσας νοηματοδοτεί τη σελίδα ως το διακριτό χώρο που εγκαθιδρύει την κυριαρχία αλλά και την απομόνωση ενός υποκειμένου μπροστά σε ένα αντικείμενο.

Η νεωτερική συνθήκη μετατοπίζει την ιδιαιτερότητα αυτής της σχέσης σε διαφορετικές διατυπώσεις που εκτείνονται από την ερμηνευτική και επικοινωνιακή διαδικασία ως το αβαρές υπερκείμενο του διαδικτύου.

Οι Campus Novel, στο πλαίσιο της έκθεσης (the) heavy page, επιχειρούν λογικές συσχέτισης του γραπτού λόγου και της γλώσσας με την εκδήλωση φαινομένων που συνδέονται με την επίσημη ιστορία, την αρχειοθετική πρακτική, την καλλιτεχνική φόρμα, την κανονιστική ηθική, τον εκδημοκρατισμό και την αναπαράσταση της γνώσης ως κοινωνική και πολιτισμική αξία.

Συμμετέχουν: Campus Novel (Ινώ Βαρβαρίτη, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Φωτεινή Παλπάνα, Γιάννης Σινιόρογλου, Γιάννης Χειμωνάκης)

Info!

Επιμέλεια: Campus Novel

Εγκαίνια: Τρίτη 08.04.2014, 20.30

Διάρκεια έκθεσης: 08.04-01.05.2014

Ώρες λειτουργίας: Δευτ-Σαβ 12.00-21.00, Κυρ 12.00-19.00

Είσοδος ελεύθερη