Το έργο του Σάμουελ Μπέκετ που φέρει τον τίτλο Τέλος του παιχνιδιού, παρουσιάζεται από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 5 Απριλίου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», με τον Κώστα Καζάκο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η παράσταση, Τέλος του παιχνιδιού, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του σύγχρονου θέατρο και μάλιστα είναι το μεγαλύτερο αριστούργημα του δημιουργού του.

Στο έργο, Τέλος του παιχνιδιού, θα γνωρίσουμε τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σ’ ένα πνιγηρό καταφύγιο. Ο ένας από αυτούς, ο ΧΑΜ, είναι παράλυτος και τυφλός και βρίσκεται καθηλωμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι. Δεν έχει εικόνες από την ζωή αλλά ούτε και κίνηση. Ο άλλος, ο ΚΛΟΒ, δεν μπορεί να καθίσει. Έχει να υπακούει και να εκτελεί εντολές αφού το έχει αφαιρεθεί τελείως η σκέψη. Η συνείδησή του βέβαια, είναι πάμφτωχη, όπως ενός ζώου. Οι δύο άλλοι, ο ΝΑΓΚ και η ΝΕΛ, οι γεννήτορες του ΧΑΜ βρίσκονται και ζουν πεταμένοι μέσα σε δύο σκουπιδοτενεκέδες.

Σημείωση!

Η απουσία από τον τίτλο του έργου, του οριστικού άρθρου «το» δεν είναι τυχαία. Θέλει να δείξει κάτι που είναι απόλυτα οριστικό. Θέλει να τονίσει ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει πριν καλά καλά αρχίσει.

 Info!

Τέλος του παιχνιδιού

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Διεύθυνση: Ακαδημίας 3, Αθήνα

 Ημερομηνίες παράστασης: Από 10 Οκτωβρίου έως 5 Απριλίου

 Τιμή εισιτηρίου: Βραδινές Παραστάσεις: 18 Ευρώ, Απογευματινή του Σαββάτου: 15 Ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό και Ανέργων: 12 Ευρώ, Ομαδικά άνω των 20 ατόμων, με ειδική συμφωνία