Το έργο της Σώτης Τριανταφύλλου που φέρει τον τίτλο Πιτσιμπούργκο και απευθύνεται στους μετανάστες και στο δράμα που αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν, παρουσιάζεται από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 2 Απριλίου στο Ελυζέ.

Η παράσταση Πιτσιμπούργκο, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Ελυζέ και στέλνει με τον δικό του τρόπο το δικό της μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη παράσταση, πραγματεύεται άλλοτε τρυφερά, άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με συγκίνηση το θέμα της μετανάστευσης μέσα από τα τοπία του Χάλυβα του μακρινού Πίτσμπουργκ και της ακριτικής Χίου.

Αυτά τα δυο μέρη της γης μπορεί να είναι μακρινά αλλά, ενώθηκαν με πολύ και αληθινή αγάπη. Δύο άτομα δοκιμάζουν την ανασφάλεια της ύπαρξης και πολλές στιγμές ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Άτομα αναγκάζονται να φύγουν από το μέρος που ζουν για να αναζητήσουν έναν καλύτερο αύριο, για να βρουν δουλειά και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Οικογένειες χωρίζουν, άλλοι φεύγουν και άλλοι μένουν πίσω. Τελικά, όμως, ποιοι πονούν περισσότερο; Όσοι μένουν πίσω ή όσοι φεύγουν;

Στην παράσταση Πιτσιμπούργκο παίζουν ο Πανάγος Ιωακείμ και η Θεοδώρα Ντούσκα. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μπάμπης Κλαλιώτης και τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο Νύσος Βασιλόπουλος.

 

Info!

Πιτσιμπούργκο
Ελυζέ
Διεύθυνση: Νυμφαίου 12 Ιλίσια, 11528 Αθήνα
Ημερομηνίες παράστασης: Από 5 Φεβρουαρίου έως 2 Απριλίου
Ημέρα παράστασης: Κάθε Πέμπτη
Ώρα παράστασης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Τιμή εισόδου: 10 Ευρώ Κανονικό, 5 Ευρώ Μειωμένο