Θα γίνει σήμερα από το αίθριο του «Ελληνικού Κόσμου», στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με τηλεσκόπια της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης. Θα μπορέσετε να παρατηρήσετε ουράνια αντικείμενα, όπως η Σελήνη, ο Δίας και ο Άρης.

Πριν την εκδήλωση, θα δώσει διάλεξη ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Βασίλης Χαρμανδάρης με θέμα «Αναζητώντας την αλήθεια με το φως». Η διάλεξη του κ. Χαρμανδάρη θα εστιάσει στο πώς οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν το φως του Ήλιου και των άστρων για να κατανοήσουν κάποιες από τις ιδιότητες του σύμπαντος και να προβλέψουν με αρκετή ακρίβεια το μέλλον του.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου με τον Ελληνικό Κόσμο, που ήδη συμμετέχει στην έκθεση «Η κατάκτηση του διαστήματος»  παρέχοντας σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό, όπως ενημερωτικό βίντεο για την αστρονομία με πληροφορίες για το ηλιακό μας σύστημα και την αστρική εξέλιξη. Επίσης, λαμβάνει μέρος στην έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας στην οποία μετέχουν περίπου 20 Έλληνες αστροφωτογράφοι με φωτογραφίες αντικειμένων του νυχτερινού ουρανού αλλά και την οπτικοακουστική παρουσίαση με τίτλο «Ήχοι από το διάστημα», στην οποία παρουσιάζονται συνθέσεις σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής βασισμένες σε «ήχους» από το κοντινό αλλά και μακρινό μας διάστημα. Παράλληλα, προβάλλεται στη «Θόλο» ενημερωτική ταινία μικρής διάρκειας σχετικά με την έρευνα και τις δράσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

 

Παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο
Ώρα έναρξης: 20.00
Eίσοδος ελεύθερη

Διάλεξη κ. Βασίλη Χαρμανδάρη
Ωρα έναρξης: 18:00
Eίσοδος ελεύθερη

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος