Ο δήμος της Ύδρας διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στη μνήμη του Leonard Cohen, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί και η τελετή της επίσημης ονοματοδοσίας δρόμου σε Leonard Cohen, έξω από το σπίτι που έζησε ο σπουδαίος ερμηνευτής. Επίσης, θα αποκαλυφθεί πέτρινο άγαλμα, δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη στον δήμο της Ύδρας.

Μεγάλα έργα του ποιητή- τραγουδοποιού θα αποδώσουν η ερμηνεύτρια της τζαζ Τέρη Βακιρτζόγλου συνοδεία των των Θοδωρή Κότσυφα, κιθάρα, Ντίνο Μάνο, μπάσο, Βασίλη Ποδαρά, ντραμς καθώς και δική τους πρωτότυπη μουσική από το επερχόμενο άλμπουμ τους «Qualia».

Ο παγκοσμίου φήμης ερμηνευτής είχε διηγηθεί σε πολλές συνεντεύξεις του την επιλογή του να ζήσει στη Ύδρα καθώς και την αγάπη του για το νησί.

Leonard Cohen και Marianne

Σ’ αυτό το μικρό νησί ο Leonard Cohen έζησε για επτά χρόνια με τη σύντροφό του, Mariane Ihlen, και έγραψε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του, όπως το μυθιστόρημα «The Favorite Game», ενώ ολοκλήρωσε τη συλλογή ποιημάτων «Flowers for Hitler».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Leonard Cohen έφυγε από τη ζωή στις 7 Νοεμβρίου 2016, στο Λος Άντζελες.