Έχετε ξεμείνει στην πόλη Μεγάλη Εβδομάδα; Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων 2014 που είναι αύριο, 18 Απριλίου, μας δίνει την τέλεια ευκαιρία να επισκεφτούμε τα μουσεία που θα είναι ανοιχτά και μάλιστα με δωρεάν είσοδο. Μόνο ελέγξτε προηγουμένως το ωράριο λειτουργίας, διότι ενδέχεται να είναι μειωμένο.

Βόλτα στην Ακρόπολη

Εμείς σας προτείνουμε μια υπέροχη βόλτα που περιλαμβάνει -τι άλλο;- το αγαπημένο μας Μουσείο Ακρόπολης. Αν δεν το έχετε επισκεφτεί, αύριο λογικά δεν θα επικρατεί συνωστισμός. Αν ήδη το έχετε επισκεφτεί, τι καλύτερο από μια ακόμα βόλτα;

Να έχετε υπόψη ότι τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 θα ισχύει μειωμένο ωράριο λειτουργίας στο Μουσείο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 μ.μ.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με μια επίσκεψη σε ένα υπέροχο μοναστήρι το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα -ένα από τα 5 που ξεχωρίσαμε εντός της πόλης. Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερεχθέως και Πρυτανείου αν δεν το έχετε δει ποτέ, αξίζει να πάτε τη μέρα που έχει την τιμητική του: μετά την τελετή της Αποκαθήλωσης και πριν την περιφορά του Επιταφίου.