Η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο στο 2ο Kapani Project το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, από τις 00.01 ως τις 23.59 στην Αγορά Καπάνι με αμέτρητες εκπλήξεις.

Το kapani project μέσα από μουσικές, εικαστικά, ταινίες και performances θα σε ταξιδέψει στις γεύσεις και τα αρώματα της αγοράς.

Έρχεται ξανά για να μας θυμίσει μέσα από μουσικές, εικαστικά, ταινίες και performances… εκείνο το ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της αγοράς. Έρχεται ως θεσμός για την πόλη, ως η μεγάλη γιορτή της αγοράς, ως το σημείο συνάντησης του νέου με το παλιό, ως η κοιτίδα των πιο αυθόρμητων εμπνεύσεων εντός του αστικού περιβάλλοντος..

Από την Ασκητού ως την Βλάλη, από την Σπανδώνη ως την Κυδωνιάτου… στα στενά της κεντρικής αγοράς “Καπάνι”  θα φιλοξενήσουν τρία stages, επτά live, δέκα performances, δεκαπέντε dj sets.

Ιδιαίτερη θα είναι η εμφάνιση των “Batala”, σε μια performance με τύμπανα και χορό η οποία αποτυπώνει τη δύναμη και τη ζωντάνια της Βραζιλιάνικης κουλτούρας. Στην φετινή διοργάνωση θα έχεις την ευκαιρία θα γνωρίσεις την αγορά  μέσα από έναν ξεχωριστό περίπατο “Walking Tour”.

Με χαρακτηριστικό του την μεταμεσονύκτια έναρξη και με ροή 24ωρη, το “2o Kapani Project” μας περιμένει με μεταμεσονύκτιες προβολές σε μικρά καταστήματα της αγοράς, που παραμένουν κλειστά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη φορά που το ΦΚΘ συναντά το Καπάνι σε συνεργασία με το “Kapani Project”, με στόχο την συνύπαρξη όλων των τεχνών σε ένα τόσο σπουδαίο σημείο της Θεσσαλονίκης, ιστορικά και αρχιτεκτονικά..

Τι είναι το Kapani Project;

Το “Kapani Project” είναι ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων σε συνδυασμό με τις τέχνες. Είναι μια βόλτα στην ιστορική κεντρική αγορά της πόλης, το “Καπάνι”, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016.

Εδώ οι άνθρωποι της αγοράς γίνονται ένα με τους ανθρώπους των εικαστικών τεχνών και της μουσικής. H εθελοντική ομάδα του “Kapani Project” σε υποδέχεται για μια αξέχαστη εμπειρία με άξονες τον πολιτισμό, την κοινωνική επαφή, την γνωριμία με τις πιο ξεχωριστές γωνιές και την κουλτούρα της Θεσσαλονίκης.

Το “Kapani Project” αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και κάθε Οκτώβριο θα σου θυμίζει ότι το αστικό περιβάλλον περιλαμβάνει αυθεντικές γειτονιές, οι οποίες αξίζει να ζωντανεύουν!

https://www.youtube.com/watch?v=8Mz3o-eSpp0