Μια παράσταση χορού με μαθητές από την Κομοτηνή και την Αθήνα σε περιμένει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 12 Μαρτίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» το οποίο σημειώνεται, πως έχει ταξιδέψει στην περιφέρεια τα τελευταία χρόνια φέτος αποφάσισε να ενώσει πέντε σχολεία της Κομοτηνής και πέντε της Αθήνας και να στείλει μέσω αυτών του δικό του μήνυμα σε όλους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αλλά επίσης  διδάσκουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς έλληνες χορευτές: Ιωάννα Αποστόλου, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ»:

Έχει βασιστεί στο πρόγραμμα «Dancing to Connect» το οποίο να τονίσουμε πως έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης αλλά και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Αναλυτικά οι μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν:

Σχολεία από την Κομοτηνή:

2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Σχολεία από την Αθήνα:

1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, 2ο Γενικό Λύκειο Αλίμου, 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Αθηνών, 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής.

photos:Nikos-Oikonomidis