Έρχεται στην Ελλάδα για 2 lives. Μετά από 15 χρόνια καριέρας, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της electro / trip hop / downtempo σκηνής. Όχι μόνο διαμόρφωσε την ηλεκτρονική μουσική με το ιδιαίτερο στυλ του, αλλά είναι και εξαιρετικός μουσικός: απόδειξη ότι παίζει σχεδόν οποιοδήποτε μουσικό όργανο.

Στην αρχή της καριέρας του χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Barakas. Εμφανίστηκε με το όνομα Bonobο στο album, “AnimalMagic” (2000), που συνδύαζε πανέμορφες μελωδίες με μπάσο και drums.

“DialMForMonkey” (2001), “DaysToCome” (2003), “BlackSands” (2010) και “TheNorthBorders” (2013) είναι τα τέσσερα albums που έχει ηχογραφήσει μέχρι στιγμής. Την κυκλοφορία του τελευταίου συνόδευσαν τα διθυραμβικά σχόλια του Τύπου, καθώς και μία παγκόσμια περιοδεία που περιελάμβανε 140 soldout shows σε 25 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με συνολικό απολογισμό 500.000 εισιτηρίων!

Είπαν για το τελευταίο του album:

“Σπάζοντας τα στενά όρια των μουσικών δυνατοτήτων, ο Bonobo φαντάζει πλέον ως μία από τις πιο πρωτοποριακές φιγούρες στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. To ‘NorthBorders’ αποτελεί έναν θρίαμβο. Σχεδόν κάθε ακρόασή του είναι μία αποκάλυψη. Πρόκειται για μία δουλειά που σηματοδοτεί μια νέα συναρπαστική εποχή για το συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα. Είναι σίγουρο πως ο προορισμός του δημιουργού της είναι να φτάσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα!”  ClashMusic

Bonobo + opening acts (t.b.a.)

Τρίτη 17 Ιουνίου

Fix Factory of Sound (26ηςΟκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη)

Τετάρτη 18 Ιουνίου

Fuzz Live Music Club

(Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Τιμή εισιτηρίων

Από 20 ευρώ

Στο ταμείο: 26 ευρώ