Είσαι καλλιτέχνης; Αν ναι, το διαδικτυακό project της Ρεγγίνας Βορριά, με τίτλο I am an artist, σε αφορά! Το I AM AN ARTIST πρόκειται για ένα διαδικτυακό πρότζεκτ, το οποίο προσκαλεί καλλιτέχνες να τραβήξουν ένα βίντεο του εαυτού τους, ενώ απαντούν στην εξής ερώτηση: ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος/αγωνία σου αυτή τη στιγμή;

Προϋποθέσεις:

Να είσαι καλλιτέχνης
Να έχεις πρόσβαση σε κάμερα είτε κινητού, είτε ταμπλέτας, υπολογιστή κτλ.
Να έχεις ανασφάλειες, φόβους, αγωνίες
Να θέλεις να μοιραστείς τους φόβους σου με τον αχανή κόσμο του ίντερνετ.

 

Σκοπός του I AM AN ARTIST είναι να εξετάσει την έννοια του φόβου-πώς αυτή ερμηνεύεται και αντιμετωπίζεται από το κάθε άτομο ξεχωριστά-και να διερευνήσει κατά πόσο οι καλλιτεχνικές ανησυχίες παρεκκλίνουν-ή μη-από τις ευρύτερες ανησυχίες που απασχολούν την ανθρώπινη ύπαρξη.
Η ιδέα προέκυψε όταν η Ρεγγίνα Βορριά μαζί με τη σκηνοθέτη Νάντια Φώσκολου ξεκίνησαν τη συνεργασία τους για την επικείμενη παράσταση Hôtel Méditerranée, η οποία θα παρουσιαστεί αυτό τον Ιούλιο σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ Between the Seas.

Το Hôtel Méditerranée αναμειγνύει μια γνήσια αμερικανική πρώτη ύλη, το θεατρικό έργο Matisse’s Self Portrait του Charles Mee-του σημαντικότερου ίσως εν ενεργεία Αμερικανού αβάν-γκαρντ θεατρικού συγγραφέα-με ένα αυθεντικό ελληνικό συστατικό, το ντοκυμανταίρ Γιάννης Μόραλης του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Με αφορμή τις ζωές των σημαντικών αυτών ζωγράφων-του φανταστικού, θεατρικού Matisse και του πραγματικού, κινηματογραφικού Μόραλη-η παράσταση εξετάζει τη διαρκή πάλη ανάμεσα στην έκσταση που προσφέρει το να κάνεις αυτό που αγαπάς και την πίεση να ανταπεξέλθεις στις επιτακτικές ανάγκες της πραγματικότητας. Σε μια απόπειρα, λοιπόν, να διερευνηθεί πώς αυτή η βασική θεματική του έργου συνδέεται με το τώρα και την σκληρή και απαιτητική καθημερινότητα του σήμερα, γεννήθηκε το Ι AM AN ARTIST.

Μέχρι στιγμής το I AM AN ARTIST έχει λάβει μια ενδιαφέρουσα και ποικίλη γκάμα συμμετοχών από Νέα Υόρκη, Νέα Ορλεάνη, Σέιντ Λούις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Ιταλία, Αγγλία και Σκωτία και θα συνεχίσει να δέχεται υποβολές βίντεο επ’αόριστον. Η προσδοκία είναι να λειτουργήσει το Ι AM AN ARTIST στο μέλλον και ως ανεξάρτητο πρότζεκτ, πέρα από τα πλαίσια της θεατρικής παράστασης, και να ανοίξει τις συμμετοχές και σε μη-καλλιτέχνες.

Αν θέλεις κι εσύ να υποβάλλεις το δικό σου I AM AN ARTIST βίντεο, τσέκαρε εδώ!