Με βάση το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, η Στέγη φέρνει για τρίτη χρονιά τους γονείς πιο κοντά στα παιδιά τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά, διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης.

Τι σημαίνει «αυθεντικό παιχνίδι»; Και ποιοι είναι οι κανόνες του; Οι γονείς παίζουν με τα παιδιά στο ίδιο ύψος, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα. Με έναν άμεσο, αυθόρμητο, μη-λεκτικό τρόπο, καλλιεργείται η συναισθηματική νοημοσύνη και η επαφή με τον εαυτό και τους άλλους, χτίζοντας σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής. Το αυθεντικό παιχνίδι προτείνει μια διαφορετική αντίληψη για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας, με μόνη προϋπόθεση να είμαστε έτοιμοι να «βγάλουμε» το παιδί που κρύβουμε μέσα μας…

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι συναντήσεις, εμπλουτισμένες με πολλές δραστηριότητες και αυθεντικό παιχνίδι. Οι δραστηριότητες επιλέγονται με γνώμονα τις βασικές ανάγκες της ηλικιακής ομάδας στην οποία απευθύνονται.
Στον κύκλο των συναντήσεων για γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα παιδιά ενθαρρύνονται –με σεβασμό πάντα στην προσωπικότητά τους– να συμμετάσχουν σε παιχνίδια έκφρασης, δημιουργικότητας και κίνησης. Χρησιμοποιώντας ελεύθερα τα χρώματα, τον πηλό, τις λέξεις, τους ήχους και το σώμα, ανακαλύπτουν τους δικούς τους τρόπους έκφρασης, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά τους. Ταυτόχρονα, μέσα από την ομαδική εργασία, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με ευγένεια και αλληλοσεβασμό, βελτιώνοντας έτσι τις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους και την οικογένειά τους.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορού Μαρία Κολιοπούλου, τις ψυχολόγους και ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου και τη μουσικό Σοφία Παπαδημητρίου.

Info!

Απευθύνεται σε: Γονείς και παιδιά 3 έως 5 ετών, και εργαστήριο για βρέφη από 10 μηνών έως 2 ετών.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Λεωφ. Συγγρού 107-109
Τηλ: 2109005800
Μέρες: Παρ. 25/4, Κυρ. 27/4, 4, 11, 18, 25/5.
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών): Σάβ. 26/4, Κυρ. 27/4, 4, 11, 18, 25/5.
Κόστος κύκλου: € 25 το παιδί, € 30 ο γονέας.