100 φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών συμμετέχουν στην 7η Μπιενάλε και παρουσιάζουν τα έργα τους. Μιας και το θέμα της έκθεσης είναι ελεύθερο, οι φοιτητές αποτύπωσαν χωρίς περιορισμούς τους προβληματισμούς τους. Αφαιρετικά ή συγκεκριμένα, τα έργα διαθέτουν υψηλή ποιότητα και μεγάλη ευαισθησία, η οποία διακρίνει τους νέους καλλιτέχνες στα πρώτα τους βήματα. Έτσι, ανοίγουν ελεύθερο διάλογο με τους επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι θα γνωρίσουν τις αισθητικές αναζητήσεις του κάθε δημιουργού και θα προβληματιστούν πάνω στα ζητήματα που θέτει.

Από την έκθεση, μπορεί κανείς να δει και το υψηλό επίπεδο δουλειάς που γίνεται στις σχολές Καλών Τεχνών. Παράλληλα, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να προβληθούν, από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, εν μέσω μάλιστα της κρίσης που έχει επηρεάσει όλα τα δημιουργικά επαγγέλματα.

Ιστορικό της Μπιενάλε

Η Μπιενάλε ξεκίνησε με ετήσιες εκθέσεις των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών το 1997 στην Κρήτη. Από το 2000 ξεκίνησε ο θεσμός της Μπιενάλε και στους συμμετέχοντες προστέθηκαν και οι άλλες δύο σχολές καλών τεχνών, της Θεσσαλονίκης και της Φλώρινας. Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημειώθηκε στις πρώτες διοργανώσεις, η Μπιενάλε μεταφέρθηκε στην Αθήνα απευθυνόμενη σ’ ένα διευρυμένο κοινό. Με πρωτοβουλία του ελληνικού προξενείου του Καναδά το 2007 μεταφέρθηκε στο Τορόντο όπου παρουσιάστηκε σε δύο μεγάλες εκθέσεις.

7η Μπιενάλε Καλών Τεχνών

Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας και Μέρλιν 1
Έως 15 Ιουνίου 2014
Είσοδος Ελεύθερη