Ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ χορού της Ελλάδας φέτος κλείνει 20 χρόνια και έχει υποσχεθεί ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Κάθε καλοκαίρι, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας γίνεται ένας ακόμα λόγος να επισκεφτείς τη Μεσσηνία.

Φέτος γίνεται από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2014, με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου.

Ποιους θα δούμε

Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας ανοίγει με το Nederlands Dans Theater 2, παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία. Θα παρουσιαστούν οι χορογραφίες Gods and Dogs (2008), Shutters Shut (2003), Subject to Change (2003) και Cacti (2008). Επίσης, συμμετέχει ο τούρκος χορευτής Κερέμ Γκελεμπέκ ερμηνεύει το σόλο του Κριστιάν Ριζό. Το στοιχείο της συνύπαρξης αναδεικνύεται θαυμάσια στο έργο Badke, εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας βέλγων και παλαιστινίων καλλιτεχνών. Το έργο Evaporated Landscapes παρουσιάζει η δανέζα Μέττε Ίνγκβαρτσεν, η οποία ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Την οδύνη των ξεριζωμένων σωμάτων παρακολουθεί κανείς στη χορογραφία της Πατρίσιας Απέργη Πλάνητες.

Αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν:

6 – 21/7: Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης «What If» βασισμένο στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Η Σκυτάλη»

16 – 23/7: Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με τη Μάρτα Κορονάντο

17 – 24/7: Εργαστήρι Χορογραφίας «On the road»

18 – 24/7: Εργαστήρι Δραματουργίας με τη Hildegard De Vuyst

Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ.

Info

Oι δραστηριότητες του Φεστιβάλ απλώνονται στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, το Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, το Γυμναστήριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου και το Γυμνάσιο Παραλίας.