Έχεις χάσει κάποιον ή κάτι που αγαπούσες πολύ; Ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, τη δουλειά σου ή κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή σου; Γράψε μια ευχή σε ένα χαρτί και δέσε το σε φαναράκι ή μπαλόνι φουσκωμένο με ήλιον. Όχι μόνος σου. Μαζί με άλλους, που περνάνε κάτι αντίστοιχο. Πού ξέρεις; Μπορεί και το ίδιο ακριβώς.

Το Σάββατο (31 Μαΐου) σηκώνουμε τα χέρια και τα αφήνουμε να πετάξουν ψηλά στον ουρανό και να μεταφέρουν τις ευχές μας. Φωτίζουμε έτσι την ίδια μας τη ζωή και τη δύναμη μας έχει απομείνει παρά την οδύνη που προκαλούν οι απώλειες.

“Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας” λένε το Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας και το Σωματείο των “Φίλων της Μέριμνας” και διοργανώνουν τη δράση σε συνεργασία με το “Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.

Αν θέλεις να πάρεις μέρος στη δράση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (στην αποθήκη Γ’), μπορείς να παρακολουθήσεις στις19.00 την ομιλία της ψυχολόγου και διευθύντριας του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ντίνας Τσελεπή, με θέμα: “Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων”. Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει και η δράση που σου είπαμε.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων, γονιών και εκπαιδευτικών στο θέμα της απώλειας (π.χ. οικείου τρόπου ζωής, ασφάλειας, στόχων, επιθυμιών, ονείρων, ανεργία γονιών, θάνατος αγαπημένου προσώπου).
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο “Προσωπικές ασπίδες μαθητών”.