20 νέοι ελπίζουν να εντάξουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχή της Μονεμβάσιας, σε έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια. Γι’ αυτό έχουν προσκαλέσει προσωπικότητες από όλους τους κλάδους που εμπνέουν με τις ιστορίες τους, τις ιδέες, τα επιτεύγματα, αλλά και το όραμα τους, και προτείνουν πρακτικές για δράση.

Το πρώτο TEDxMonemvasia θα φιλοξενηθεί μόλις 800 μέτρα από την Πύλη του Κάστρου, στο ξενοδοχείο Λαζαρέτο, με κεντρικό μήνυμα το “Reclaim your Identity”. Ενεργοί πολίτες, συγγραφείς, επιχειρηματίες, ερευνητές μοιράζονται τις ιδέες τους, εμπνέοντας τους παρευρισκόμενους  να ακολουθήσουν ένα νέο πρότυπο ζωής.

Οι ομιλητές:

Παύλος Ευμορφίδης- Ιδρυτής & Πρόεδρος της COCO-MAT
Φραγκίσκος Καρέλας- Ιδρυτής & Εμπνευστής της “Ευμέλειας”
Χριστίνα Στριμπάκου- Εμπνευστής του Ελαιόλαδου “LIA”
Παναγιώτης Καραμπίνης- Διοργανωτής του TEDxKalamata
Κατερίνα Πραματάρη- Επίκουρη Καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)
Σταύρος Τσομπανίδης- Ιδρυτής της Phee
Χάρις Καλλιγά- Ιστορικός, Αρχιτέκτονας, Συγγραφέας

Σχετικά με το ΤΕD

Το TED σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology Entertainment Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις ‘Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν’. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή διαφορετικούς κόσμους.

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το “x” δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

TEDxMonemvasia

Ξενοδοχείο Λαζαρέτο

27 Ιουλίου

20:30μμ