Το Καλοκαίρι είναι εδώ, ο πρώτος μίνι καύσωνας έχει κάνει ήδη την επέλαση του και οι εξορμήσεις έχουν ξεκινήσει! Αν βρεθείς στη Σύρο, πρέπει να μάθεις το δίδαγμα των χωραφιών!

Δεν μας βάρεσε η ζέστη στο κεφάλι, έτσι τιτλοφορείται η έκθεση της Μαρίας Ξαγοράρη, η οποία πραγματοποιείται στον πολυχώρο Μαζί μεζέ στην Ερμούπολη της Σύρου. Η έκθεση διαρκεί από Παρασκευή 20 Ιουνίου έως Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014.. οπότε έχεις χρόνο για να οργανώσεις το ταξιδάκι σου!

Στα έργα αυτά, οι μορφές που η φύση μου δάνεισε είναι τα κλαδεμένα αμπέλια και τα ηλιοτρόπια. Το αμπέλι, με το φορτίο της μνήμης του κάθε κλαδέματος χαραγμένο στις στροφές των μελών του, έγινε για ‘μένα το σύμβολο της αναγέννησης μετά από κάθε καθοριστική, και συχνά βίαιη, τομή της ζωής.

Το ηλιοτρόπιο, ορθώνει το ανάστημά του στον ήλιο, σε πείσμα του μελτεμιού που σχίζει τα φύλλα του, κοιτάζοντας πάντα τη φωτεινή πλευρά του ουρανού. Το μικρό κορίτσι, δανείζεται το όνομά του από το μυθικό Φοίνικα, και φέρει μέσα του την αναπόφευκτη επανεκκίνηση της ζωής.

Ο κύκλος των αέναων ακρωτηριασμών και αναγεννήσεων, η φωτιά που μεταμορφώνει το νεκρό σε τροφή του νεόβλαστου, η αντίσταση στον άνεμο, είναι το δίδαγμα των χωραφιών.

Μαρία Ξαγοράρη

Info!

Μεζέ μαζί
Λεωτσάκου 2,Ερμούπολη

Διάρκεια έκθεσης: 20.06.2014 έως 04.07.2014
Είσοδος Eλεύθερη

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πριν βιαστείς να πεις ότι λεφτά δεν υπάρχουν για να πας μέχρι την Σύρο, να σου θυμίσουμε πως ο Στέλιος Βάσιλας σου έχει δείξει πως γίνεται να περάσεις στη Σύρο ένα low budget weekend!