Αύριο είναι Λευκή νύχτα στο Μαρούσι. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά στην περιοχή μέχρι αργά το βράδυ. Τα φώτα θα είναι αναμμένα και οι δρόμοι σε εορταστικό κλίμα καθώς από τις 19:00 θα γίνεται γιορτή σε όλους τους πεζοδρόμους. Η γιορτή δεν απευθύνεται μόνο στους ντόπιους, αλλά και όλους τους κατοίκους των Βορείων Προαστίων που θυμούνται ότι το Μαρούσι είχε μια πολύ ζωντανή αγορά, με κίνηση και κάθε είδους κατάστημα.

Τα χρόνια της κρίσης έφεραν λουκέτα στα καταστήματα και μια γενική μιζέρια στο Μαρούσι… Γι’ αυτό και ο Δήμος Αμαρουσίου, ένας από τους μεγαλύτερους των Αθηνών, αποφάσισε να διοργανώσει αυτή την ειδική ημέρα για να αναζωογονήσει το εμπορικό κέντρο της περιοχής.

Τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν ανταγωνιστικές τιμές και δελεαστικές εκπτώσεις, για να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους καταναλωτές

Το θεσμό της «Λευκής νύχτας» θα υιοθετήσει σύντομα και το Ίλιον. Συγκεκριμένα, το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου (27/6) ο Δήμος σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο διοργανώουν μια μεγάλη γιορτή από τις 20.00 μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Εκδηλώσεις, συναυλίες και εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν όσο τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.