Η κωμωδία του Γιάννη Μπέζου με τίτλο : Τα Παντρολογήματα θα παιχτεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών για δύο και μόνο παραστάσεις που θα γίνουν συγκεκριμένα την Παρασκευή 27/6 και το Σάββατο 28/6. Ενώ, στη συνέχεια η παράσταση ετοιμάζεται να ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο γνωστός ηθοποιός Γ. Μπέζος αποφάσισε να παίξει για δεύτερη φορά τη συγκεκριμένη παράσταση, καθώς το είχε κάνει και στο παρελθόν έχοντας την σύζυγό του Ναταλία Τσαλίκη για ακόμα μία φορά στο πλευρό του. Οι ήρωες από τα Παντρολογήματα παραμένουν διαχρονικοί και υπάρχουν παντού γύρω μας ακόμα και στη σημερινή μας εποχή. Συγκεκριμένα, είναι οι αναγνωρίσιμοι τύποι κάθε τοπικής κοινωνίας που ζουν ανάμεσά μας και δεν διαφέρουν σε τίποτα με εμάς.

Στην συγκεκριμένη θεατρική παράσταση εξιστορούνται οι δυσκολίες ενός γάμου και η αναγκαιότητα του να παντρευτεί κάποιος για να μην μείνει στο ράφι. Οι ήρωες του Γκόγκολ περιπλέκονται και παρασύρονται από μία επιτήδεια προξενήτρα που είναι η πηγή του κακού και τους δημιουργεί πολλά μπερδέματα. Σατιρίζονται έτσι με άμεσο τρόπο τα ήθη της μεσοαστικής ρώσικης οικογένειας που θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν απέχουν κατά πολύ από τα αντίστοιχα δικά μας. Οι ηθοποιοί μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων που δεν ξέρουν ούτε που θα τους βγάλει αλλά ούτε και πόσο μακριά μπορεί να τους πάει.

Ο Γιάννης Μπέζος έχει αναλάβει την μετάφραση του έργου την σκηνοθεσία του και παράλληλα πρωταγωνιστεί. Στην παράσταση αξίζει επίσης να σημειωθεί πως συμμετέχουν οι: Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Δεγαϊτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς.

 

Info!

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Παραστάσεις: 27-28/6

Ώρα: 21:00

Τιμή εισιτηρίου: από 15 έως 35 Ευρώ