Αν αγαπάς την ποίηση και ειδικότερα την μελοποιημένη, έχουμε για σένα μία παρουσίαση δίσκου που δεν πρέπει για κανένα λόγο να χάσεις. Οι γνωστοί θρύλοι της ελληνικής μουσικής, Γιάννης Σπανός και Μανώλης Μητσιάς έρχονται στον Ιανό την Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 20:30, για να παρουσιάσουν τη νέα τους επιτυχημένη συνεργασία.

Συγκεκριμένα, οι δύο τους ένωσαν μελοποίηση και ερμηνεία και έρχονται στον Ιανό για να μας δείξουν τα αποτελέσματα. Ο δίσκος τους με τίτλο: «… Πλησιάζοντας τον Καβάφη…» που κυκλοφορεί από την MLK. και περιέχει δεκατέσσερα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής κριτικές αναμένεται να κάνει θραύση, καθώς, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς που περιμένουν να τον αγοράσουν, πως και πως.

Ο Γιάννης Σπανός, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες, καθώς, δημιουργεί ατμοσφαιρικές μελωδίες ενώ ο Μανώλης Μητσιάς, με την ιδιαίτερη φωνή του, κάνει τα τραγούδια να ηχούν με έναν μαγικό τρόπο στα αφτιά του κοινού.

Πρόκειται για μία τελείως διαφορετική προσέγγιση του Αλεξανδρινού ποιητή αλλά παράλληλα και μια ιδιαίτερη έκδοση-αφιέρωμα στο έτος Καβάφη που μόλις αποχαιρετήσαμε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτικός θεάτρου) στο εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου:
«Επιτέλους, να που ο Καβάφης τραγουδιέται και δεν είναι ένα μουσικό συγκεχυμένο ακροβατικό γύμνασμα, μια διανοητική άσκηση ύφους και ένα μουσικό σόφισμα…»

Info!

Ιανός

Σταδίου 24, Αθήνα 105 64

Ελεύθερη είσοδος

Τηλέφωνο: 21 0321 7917

Ώρα έναρξης: 20:30

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00