Παιδί και τρισδιάστατη εκτύπωση και κοπή ξύλου με laser. Φαντάστηκες και εσύ παιδικά ματάκια να γουρλώνουν και χαμόγελα ενθουσιασμού να σχηματίζονται; Αν θέλεις να τα δεις και στη πράξη εν έχεις παρά να πάρεις το παιδί σου και να πάτε στο MAKE creative community το οποίο οργανώνει Workshops για παιδιά (9-12 ετών)!

Από την Τρίτη 24 Ιουνίου και κάθε επόμενη Τρίτη έως και τις 15 Ιουλίου 2014 οι μικροί καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους δημιουργήματα με τους εκτυπωτές τρισδιάστατης εκτύπωσης και με το laser cut! Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι, να τονίσουμε πως τα μηχανήματα θα τα χειρίζονται οι άνθρωποι του MAKE και όχι ο μικρός σου μπόμπιρας!

Σκοπός των εργαστηρίων είναι να δοθούν ερεθίσματα και γνώσεις στα παιδιά μέσα από ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου παιδαγωγοί, περιβαλλοντολόγοι, εικαστικοί, θα δημιουργήσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον αλληλεπίδρασης και παιχνιδιού.

Αναλυτικά οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων:

1η εβδομάδα Σχεδιάζουμε το δικό μας κουπ πατ, για να παρασκευάσουμε τα δικά μας κουλουράκια (χρήση τεχνολογίας 3D Printing)
2η εβδομάδα Κατασκευάζουμε το δικό μας θερμοκήπιο (τεχνολογία Laser cutting).
3η εβδομάδα Φυτεύουμε στο δικό μας θερμοκήπιο.
4η εβδομάδα Κατασκευή δαχτυλόκουκλας – έκπληξης (επαφή με μικροηλεκτρονική εφαρμογή).
5η εβδομάδα Τα καλά κόποις κτώνται… ώρα για custom μπισκότο!!

Ημέρες και Ώρες Workshops:

Πέμπτη 19 Ιουνίου, 18:00 – 19:00 Συνάντηση γνωριμίας και δηλώσεις συμμετοχής.
Τρίτη 24 Ιουνίου, 18:00 – 19:00

Τρίτη 1 Ιουλίου, 18:00 – 19:00

Τρίτη 8 Ιουλίου, 18:00 – 19:00

Τρίτη 15 Ιουλίου, 18:00 – 19:00

Το σχεδιασμό και την εκτέλεση του εκπαιδευτικού προγράμματος επιμελείται η ομάδα: Χρήστος Κύρου (Αρχιτέκτονας), Άννα Καλαφάτη (παιδαγωγός), Ειρήνη Γιαννακοπούλου (δασολόγος-περιβαντολόγος), Άλκης Σακελλαρίδης (Αρχιτέκτονας).

Info!

MAKE
Μητροπόλεως 110 με Φιλικής Εταιρείας γωνία
Τηλέφωνο: 2310 225565
Mail: info@make.com
Κάθε συνάντηση έχει διάρκεια μίας ώρα και το κόστος για όλα τα workshops είναι 80€